«Κάτι παραπάνω από οικογένεια η Εθνική»

Ο Γιάννης Ζαραδούκας μίλησε στον Sentra FM για τη νίκη επί της Κροατίας, για το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά και το επόμενο παιχνίδι με την Γεωργία.

«Η Εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από μια οικογένεια και αυτό φαίνεται στα δύσκολα». Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Ζαραδούκας έδειξε ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που βοήθησαν και στη μεγάλη νίκη απέναντι στην Κροατία.

Ο διεθνής αμυντικός, μίλησε στον Sentra FM

για το παιχνίδι αυτό, για το πώς τον έχουν υποδεχτεί οι υπόλοιποι διεθνείς, αλλά και για τον Φερνάντο Σάντος.
«Εγώ ένιωσα ένα δέος μόλις είδα τον κόσμο. Το πρώτο πράγμα που μας πέρασε απ’ το μυαλό ήταν ότι μόνο και μόνο με αυτόν τον κόσμο δεν γινόταν να μην φτάσουμε στη νίκη», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος συνέχισε:

«Η Κροατία έχει καλές μονάδες, όμως, πρώτα μετράει το σύνολο που έχει μια ομάδα και μετά η κάθε μονάδα. Εμείς τα συνδυάζουμε και τα δύο και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Στο πρώτο μέρος δεν ρισκάραμε όσο στην επανάληψη και χάσαμε ένα ημίχρονο. Ευτυχώς δεν μας βγήκε σε κακό. Απ’ το πρώτο λεπτό της επανάληψης δείξαμε ότι θέλουμε τη νίκη. Πιέσαμε τους Κροάτες, τους βάλαμε στην περιοχή τους και σκοράραμε δύο φορές. Μετά απλά είχαμε την κατοχή και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έχει από τους υπόλοιπους διεθνείς και το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική ομάδα.
«Το σημαντικό είναι ότι από την πρώτη στιγμή ένιωσα λες και ήμουν κι εγώ στην ομάδα του 2004. Όλα τα παιδιά με βοήθησαν πάρα πολύ και δεν χρειάστηκα χρόνο προσαρμογής. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από μια οικογένεια και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο αμυντικός του Ολυμπιακού, που δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για τον Φερνάντο Σάντος:
«Ο κ. Σάντος δεν θέλει να χάνει η ομάδα με τίποτα. Αυτό το έχει αποδείξει. Πιστεύω ότι σε σχέση με το 2004 έχουμε αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, όμως, υπάρχει πιστεύω η ίδια συνταγή σε ότι αφορά το κλίμα και την ψυχολογία. Το θετικό είναι ότι με τον κ. Σάντος όποιος αξίζει θα πάρει μια ευκαιρία. Και αυτό είναι κίνητρο για όλα τα παιδιά. Σίγουρα κάποια στιγμή η δουλειά σου ανταμείβεται. Πριν την Εθνική εγώ έκανα δύο εβδομάδες μόνος μου προπόνηση, λόγω των όσων συνέβησαν με τον Ολυμπιακό Βόλου. Και αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο».

Όσον αφορά στο επόμενο κρίσιμο παιχνίδι, αυτό με την Γεωργία, ο Γιάννης Ζαραδούκας ήταν ξεκάθαρος: «Το είπαμε και με τα παιδιά στα αποδυτήρια μετά το ματς. Εντάξει, πανηγυρίσαμε για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο, αλλά ήμασταν προσγειωμένοι και είπαμε ότι θα πανηγυρίσουμε με την καρδιά μας μόλις πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και στην Γεωργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα