Κατσουράνης στο Onsports: «Θέλαμε να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες»

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Κώστας Κατσουράνης, όπως δήλωσε στο Onsports, για την πρόκριση της Εθνικής στην προημιτελική φάση του Euro. Ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε επίσης στην υπερηφάνεια που πρόσφερε ο ίδιος και η... παρέα του στον ελληνικό λαό, κάτι το οποίο ήταν και ο σκοπός ολόκληρης της ομάδας πριν την αναχώρηση της αποστολής.

Η Εθνική μετά από δύο

συνεχόμενες παρουσίες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκ των οποίων η μία συνδυάστηκε με κατάκτηση του τροπαίου, μια στο μουντιάλ της Αφρικής, χθες (16/6) κατάφερε να προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης πορείας της Εθνικής, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Κώστας Κατσουράνης, μίλησε στο Onsports για την επική, όπως εξελίχθηκε, πρόκριση, τα συναισθήματα που του άφησε και φυσικά για τα χαμόγελα που πρόσφεραν σε όλους τους Έλληνες...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Πώς είναι να θεωρούν «τελειωμένους», σε ότι αφορά στην υπόθεση πρόκριση, όλη η Ευρώπη και εσείς να παίρνετε το εισιτήριο για τους «8» του Euro, κόντρα στη Ρωσία;

«Τελειωμένους δεν μας θεωρούσαν στην Ευρώπη. Τελειωμένους μας θεωρούσαν στην Ελλάδα. Εντάξει, δεν πειράζει όμως. Εγώ δεν ασχολούμαι ποτέ άλλωστε με αυτά στη ζωή μου».

-Ήταν «απάντηση», λοιπόν, η πρόκρισή σας;

«Όπως είπα, δεν ασχολούμαι με αυτά. Είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια. Ό,τι και να γίνει εμείς θα παλεύουμε. Βγάλαμε σίγουρα ψυχή. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν γίνεται με μία ήττα να τα σκοτώνουμε όλα και με μία νίκη να τα πηγαίνουμε στα ουράνια. Παίξαμε σαν ομάδα. Προσπαθήσαμε πολύ. Για μένα η ομάδα προσπάθησε και στα δύο πρώτα παιχνίδια. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Η Εθνική, νομίζω, δικαιώθηκε. Όλα τα παιδιά είναι παλικάρια».

-Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας το τελευταίο σφύριγμα;

«Το συναίσθημα είναι τεράστιο. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να παίρνεις την πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Εμείς ακόμα δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι έχουμε κάνει. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κατάκτηση του Euro, στην Πορτογαλία και μετά από συνεχείς προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, καταφέραμε μια πολύ σημαντικό πρόκριση. Πλέον η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη και αυτή είναι η κληρονομιά που θ’ αφήσει σε όλα τα παιδιά πίσω».

Ελλάδα διανύει μια περίεργη περίοδο. Σήμερα (σ.σ χθες) προσφέρατε χαρά στους Έλληνες, οι οποίοι θα ξεχάσουν τις επόμενες μέρες, έστω και για λίγο, τα όποια προβλήματα έχουν. Υπήρχε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας; Ήταν βάρος ή κίνητρο;

«Φυσικά και δεν αποτελεί βάρος. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον. Ακόμα, πάντως, κι αν δεν είχαμε καταφέρει να προκριθούμε, εμείς θα κοιμόμασταν ήσυχοι γιατί δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

-Πού αφιερώνεις τη νίκη;

«Αφιερώνω τη νίκη στον Αβραάμ και στον Χαλκιά. Το αφιερώνω επίσης σε όλους τους Έλληνες που ήταν εδώ από την αρ

Keywords
Τυχαία Θέματα