Καβακάς: «Δεν χάνουμε την 3η θέση»

20:23 4/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο προπονητής του Πλατανιά θεωρεί φαβορί για απευθείας άνοδο τους Πανθρακικό, Βέροια.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra Fm 103,3» μίλησε ο τεχνικός της ομάδας των Χανίων, Τίμος Καβακάς. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι ο Πλατανιάς είναι φαβορί για την απευθείας άνοδο, αλλά σημείωσε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κυνηγήσουν μέχρι το φινάλε το όνειρο.

Αρχικά ο Καβακάς δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο. Είμαστε μια ομάδα η οποία εντός έδρας έχει 8 νίκες και μία ισοπαλία

και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Νομίζω ότι όλα προέρχονται από την συγκέντρωση που δείχνουν τα παιδιά και τη δουλειά που γίνεται τη φετινή χρονιά. Εκεί είναι το μυστικό».

Για το αν θεωρεί ότι η δουλειά του είναι συνέχεια της περσινής, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι βρήκα μία, αν όχι εντελώς, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλαγμένη ομάδα. Τα παιδιά που προστέθηκαν στο ρόστερ στην αρχή της φετινής χρονιάς, το 70% ήταν καινούργια. Οπότε, όταν επέστρεψα στον Πλατανιά χρειάστηκα και εγώ και τα παιδιά ένα χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που ήθελα σαν προπονητής να περάσω", ήταν το σχόλιό του».

Για τον στόχο του Πλατανιά, είπε: «Πράγματι, υπάρχουν παιδιά που παίζουν για πρώτη τους φορά στην Football League. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ένα μεγάλο κίνητρο που είναι η διάκριση. Έχουν στόχο να διακριθούν μέσα από το επάγγελμα το οποίο κάνουν. Είμαστε μια ομάδα της οποίας ο μέσος όρος ηλικίας της είναι χαμηλός.

Όταν υπάρχει μια ομάδα που επιδεικνύει θέληση και πάθος και οι ποδοσφαιριστές είναι συγκεντρωμένοι, τότε όλα οδηγούν στο αποτέλεσμα που έχουνε σήμερα, να είμαστε 1οι από την αρχή της χρονιάς και να οδηγούμε την κούρσα στην Football League. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό, το πάθος για διάκριση. Τα παιδιά μέσα από το ποδόσφαιρο θέλουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να είναι δημιουργικοί».

Για τη διοίκηση και τις οικονομικές της δυνατότητες: «Οπωσδήποτε, το ότι εμείς δεν έχουμε οικονομικά προβλήματα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ομάδα μας. Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και είμαστε ήρεμοι σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει χημεία μεταξύ των παιδιών. Υπάρχουν πολύ καλοί χαρακτήρες και το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό.

Η χημεία του ποδοσφαιρικού τμήματος με το προπονητικό τιμ είναι εξίσου καλή. Οπότε, υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό δέσιμο. Όλοι έχουμε ένα στόχο, που βέβαια στην πορεία του πρωταθλήματος έχει αλλάξει και θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Για μας είναι ευκαιρία ζωής και δεν θα τ' αφήσουμε να πάει χαμένη».

Για την απόφασή του να πάει στη Λάρισα και αν μετάνιωσε που έφυγε από τον Πλατανιά: «Πιστεύω ότι στη ζωή, οτιδήποτε γίνεται, γίνεται για καλό. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό και εγώ αυτό το πιστεύω. Ίσως εάν έμενα στην ομάδα του Πλατανιά να μην είχαμε τα ίδια αποτελέσματα. Δεν μπορώ να το προεξοφλήσω. Εγώ όταν έφυγα από την ομάδα, έφυγα για καλό. Δεν έφυγα γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος.

Ήμουν ευχαριστημένος, αλλά κοίταζα κάτι καλύτερο για τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Πήγα σε μία ομ

Keywords
Τυχαία Θέματα