Κι όμως είναι ακόμα εδώ

18:26 3/2/2012 - Πηγή: OnSports

Θεμέλιο, το γήπεδο που είναι έτοιμο να χτιστεί, παραλαβή παράδοση στην ηγεσία της ΠΑΕ. Για ακόμα μια φορά, η ΑΕΚ ατενίζει το δέντρο και χάνει το δάσος. Εκεί, όπου τα δεδομένα αλλάζουν και φαίνεται πως οι υπέροχοι μέτοχοι του 2004 επιστρέφουν για τα καλά στη ζωή τους, χωρίς καμία διάθεση να φύγουν από την ομάδα...

Οι τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα έντονες. Αλλεπάλληλες συσκέψεις, συναντήσεις, συμβούλια που φεύγουν και έρχονται, γήπεδα που είναι έτοιμα να χτιστούν.

Και πίσω απ' όλα αυτά, καλά κρυμμένες, οι μυστικές συναντήσεις των μετόχων. Και οι διαρροές για τις προθέσεις τους, που φανερώνουν πολλά. Αν αναλυθούν δε με ψυχραιμία, νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν πως εκφράζουν ξεκάθαρα τη θέληση τους να επιστρέψουν για τα καλά στην ομάδα. Ας εξηγήσω τι εννοώ.

Πριν από λίγες ημέρες, χαιρετίστηκε σχεδόν από το σύνολο των "κιτρινόμαυρων" απόψεων η στάση του Νικολαϊδη για τις οφειλές των μετόχων. "Να πληρώσουμε τα χρέη που δημιουργήσαμε, να καθαρίσουμε το πρόσωπο μας και να αποχωρήσουμε", ήταν το μοτό που ενθουσίασε. Και δίπλα σε αυτή την άποψη, έστω και με μικρές αλλαγές, προστέθηκαν και άλλες θέσεις μετόχων, που συνηγορούσαν σε αυτό.

Τι προκύπτει βάσει των νέων δεδομένων στη θέση αυτής της ξεκάθαρης άποψης; Πως οι μέτοχοι θα βάλουν κάποια χρήματα στην ομάδα ανάλογα με το άνοιγμα. Δεν συζητούν πάντως σε καμία περίπτωση για 15-20 εκατ.

Ευρώ, όπως υπολογίζεται από τους περισσότερους, αλλά για χρήματα που δεν υπερβαίνουν τα 33,5 εκατ. Ευρώ. Παράλληλα, επιχειρούν να κλείσουν την υπόθεση της Morgan Stanley και να απαλλάξουν την ΑΕΚ από το ομολογιακό δάνειο, που συμφωνήθηκε με επαχθείς όρους κατά δήλωση Παππά.

Πως ερμηνεύονται όλα αυτά; Στη δική μου αντίληψη, με τη ξεκάθαρη διάθεση επιστροφής που εμφανίζουν κάποιοι εκ των μετόχων. Ο Νοτιάς δεδομένα δεν θέλει να αποχωρήσει, ο Παππάς αντιλαμβάνεται πως τώρα είναι χαμένος περισσότερο από ποτέ, ο Νικολαϊδης είναι ξεκάθαρο πως κάποια στιγμή θα επιχειρήσει να φτιάξει την υστεροφημία του και θα εμφανιστεί ως απαραίτητος για τη συνέχεια της ΑΕΚ.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Στο μυαλό των μετόχων πρωτεύει η αποφυγή του σκοπέλου της αδειοδότησης. Εκτιμούν πως αν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσιαστεί μια ΠΑΕ που δεν θα κουβαλά το ομολογιακό δάνειο (-5,5 εκατ. ευρώ), θα έχει σημαντικά έσοδα (3 εκατ. ευρώ) από τους μετόχους της και παράλληλα θα κομίσει τη δικαστική απόφαση για τον Ψωμιάδη (με απαιτήσεις 21 εκατ. ευρώ) και την προοπτική πώλησης κάποιων παικτών, θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή -και ελληνική- άδεια συμμετοχής για τη νέα περίοδο.

Ωστόσο, η συνέχεια θα είναι πιο κρίσιμη. Και θα δείξει, κατά πόσον μπορεί να πορευθεί η ΑΕΚ με τους συγκεκριμένους μετόχους στη συνέχεια.
Αυτό που γίνεται φανερό είναι πως δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν, αλλά αναζητούν τρόπο να συνεχίσουν. Και στη πορεία, θα κριθούν κατά πόσο μπορούν να προχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα