Κίνδυνος τιμωρίας για Μακούν!

Στο Παρίσι βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Ζαν Μακούν, ο οποίος αποχώρησε από την Εθνική Καμερούν.

Ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού, μαζί με τους Σάμουελ Ετό, Κάρλος Καμενί, Άλεξ Σονγκ και Εγιόν Ενόχ, αποχώρησαν από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή των «αδάμαστων λιονταριών» στο Μαρακές του Μαρόκο, στο πλαίσιο του τουρνουά «LG», καθώς δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα που είχε υποσχεθεί η ομοσπονδία στους παίκτες που θα αγωνίζονταν στο συγκεκριμένο

τουρνουά.

Συγκεκριμένα, η «FECAFOOT», ομοσπονδία του Καμερούν, είχε υποσχεθεί το ποσό των 30.000 δολαρίων στους ποδοσφαιριστές που θα έπαιρναν μέρος με την εθνική ομάδα της χώρας, όμως, μέχρι τη Δευτέρα (14/11) κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει, παρά την παρέμβαση του υπουργού Αθλητισμού της χώρας που ζητούσε την εξόφληση των παικτών.

Για τον λόγο αυτό, οι ηγέτης της ομάδας, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την αποστολή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα, οι Μακούν και Ετό «πέταξαν» για το Παρίσι, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν έντονη αντίδραση από τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας. Μάλιστα, όλο το βράδυ, οι δύο πλευρές ήταν σε ανοικτή επικοινωνία, προκειμένου να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές στη… βάση τους και να πάρουν μέρος στον αγώνα της Τρίτης (15/11) με την Αλγερία.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο πρόεδρος της «FECAFOOT», Μοχάμεντ Ραουράουα υποστήριξε πως το Καμερούν αναμένεται να καταφύγει στη FIFA και να ζητήσει την τιμωρία των ποδοσφαιριστών, ακόμα και σε συλλογικό επίπεδο. Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές επέμεναν στην απόφασή τους να επιστρέψουν στις ομάδες τους και μέσα στην ημέρα, ο Ζαν Μακούν αναμένεται να γυρίσει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι παίκτες του Καμερούν εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία… απαντούν στους ισχυρισμούς των ανθρώπων της ομοσπονδίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη πληρωμής του ποσού που έπρεπε να έχει δοθεί την περασμένμη εβδομάδα, αποφασίσαμε να μην αγωνιστούμε με την Αλγερία. Οι παίκτες της εθνικής ομάδας, επιμένουν στην αφοσίωσή τους στο κάλεσμα της πατρίδας, αλλά και οι ποδοσφαιριστές αρχές του Καμερούν πρέπει από τη δική τους πλευρά να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι των «αδάμαστων λιονταριών» με την Αλγερία ματαιώθηκε.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα