Κληρώνει για τις Εθνικές

Την Κυριακή αναμένεται να κληρώσει για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών και γυναικών που θα λάβουν μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Την Κυριακή στις 12 ώρα Αγγλίας θα γίνει η κλήρωση για τα Προολυμπιακά τουρνουά του Έντμοντον (άνδρες) και της Τεργέστης (γυναίκες) με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο να δίνει το «παρών», με την ιδιότητα του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της Fina και του υπεύθυνου συνδέσμου με την αρμόδια τεχνική επιτροπή υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα

με την τελευταία ενημέρωση από την Fina, οι ελληνικές εθνικές ομάδες έχουν καταταγεί, η μεν των γυναικών στο πρώτο επίπεδο αξιολόγησης, η δε των ανδρών στο τέταρτο.

Τα αντίστοιχα επίπεδα των Γυναικών:

1 Ελλάδα Ρωσία

2 Ιταλία Ολλανδία

3 Καναδάς Ουγγαρία

4 Καζακστάν Ισπανία

5 Βραζιλία

Στους Άνδρες:

1 Ισπανία Μαυροβούνιο

2 Γερμανία Καναδάς

3 Βραζιλία Ρουμανία

4 Ελλάδα Αργεντινή

5 Βενεζουέλα Ολλανδία

6 Σκόπια Τουρκία

Θα σχηματιστούν, στις γυναίκες ένας Όμιλος των 4 και ένας των 5 ομάδων, ενώ στους άνδρες 2 Όμιλοι των 6 ομάδων.

Το προολυμπιακό τουρνουά των ανδρών διεξάγεται στο Έντμοντον του Καναδά (1-8 Απριλίου) και των γυναικών στην Τεργέστη (15-22 Απριλίου).

Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα πάρουν 4 ομάδες και από τα δύο Προολυμπιακά τουρνουά.

Στις γυναίκες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, πλην της Βρετανίας που φιλοξενεί τους αγώνες, η Κίνα, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα. Στους άνδρες, εκτός της Βρετανίας, η Ιταλία, η Κροατία και η Ουγγαρία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, η Σερβία από το World League του 2011 και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καζακστάν από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα