Κόε: «Μπορεί και γρηγορότερα ο Μπολτ»

Την άποψη ότι ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ μπορεί να κατεβάσει κι άλλο το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. εξέφρασε ο Σεμπάστιαν Κόε.

Την πεποίθηση ότι ο Γιουσέιν Μπολτ μπορεί να κατεβάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ., τρέχοντας κάτω από 9.40, εξέφρασε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», Σεμπάστιαν Κόε.

«Θυμάμαι όταν οι επιστήμονες μου έλεγαν πως ήταν απίθανο για τον καθένα να τρέξει κάτω από 1:43 στα 800μ. Όμως το ρεκόρ μου έγινε όταν τερμάτισα σε 1:41.73 και κράτησε 16 χρόνια. Θεωρώ ότι

ο Κενυάτης Ντέιβιντ Ρουντίσα μπορεί να καταρρίψει και πάλι το ρεκόρ της απόστασης και να κάνει κάτω από 1:41. Το ίδιο πιστεύω και για τον Μπολτ, ότι μπορεί να τρέξει στα 9.4. Αλλά στα σπριντ έχω δει εξαιρετικές εμφανίσεις και από τους Γιόχαν Μπλέικ και Τάισον Γκέι».

Αναφερόμενος στη μάχη κατά του ντόπινγκ, ο Κόε είπε πως «είναι επικίνδυνο να θέτουμε υπό απειλή κάθε σπουδαία επίδοση επειδή και μόνο υπάρχει στον αθλητισμό μια μικρή ντροπιαστική μειοψηφία απατεώνων. Κανένας δεν έρχεται από το πουθενά. Ο Μπολτ είναι αρκετά χρόνια στο προσκήνιο και δουλεύει πολύ σκληρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα