Κοίτα η «ομάδα γειτονιάς» με τη «γραφική διοίκηση»…

Σε ένα παραλήρημα άνευ προηγουμένου, ο Σταύρος Αδαμίδης είχε επιδείξει μεγάλη ασέβεια απέναντι σε μια ομάδα που όχι τυχαία χαρακτηρίζεται ως από τις πλέον υγιείς στην Ελλάδα και σε μια διοίκηση που ακόμα και οι ανταγωνιστές αναγνωρίζουν ως επιτυχημένη.

Ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ υπέγραφε μια πολύ άστοχη ανακοίνωση την επομένη του περσινού τελικού Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

«Η πικρία για την μη κατάκτηση του Κυπέλλου από μία ομάδα γειτονιάς, όπως είναι ο Ατρόμητος

ή Χαλκηδόνα ή όπως αλλιώς θα λέγεται αύριο, είναι απολύτως κατανοητή, αλλά δεν επιτρέπει στην ιστορία και στο μέγεθος της ΑΕΚ να ασχοληθεί με τη γραφική διοίκηση του κ. Σπανού» αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Η σημερινή πραγματικότητα, βέβαια, εκτός του ότι δεν δικαιώνει τον Αδαμίδη, τον εκθέτει κιόλας, δεδομένου ότι ο ίδιος άφησε συντρίμμια πίσω του και απλήρωτους παίκτες αποχωρώντας από την ΑΕΚ, την ίδια ώρα που ο Σπανός χτίζει βήμα-βήμα και χωρίς φανφάρες μια ομάδα που και τακτοποιημένη στα οικονομικά της είναι, αλλά και όλα τα φόντα να εδραιωθεί στα «ψηλά» έχει.

Το θέμα μας, βέβαια, δεν είναι ο Αδαμίδης. Άλλωστε αποτελεί παρελθόν από το ποδόσφαιρο και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι λείπει στους φίλους της ΑΕΚ. Το θέμα μας είναι οι Περιστεριώτες. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο η συμμετοχή στον περσινό τελικό έδωσε περισσότερο βάρος στη φανέλα και ακόμα περισσότερο μπορεί να δώσει ενδεχόμενη παρουσία και στον φετινό, όπως επίσης και η πιθανή έξοδος στην Ευρώπη. Πόσω μάλλον κατάκτησή του τίτλου.

Αφήνοντας στην άκρη το ότι ο Ατρόμητος βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, κάτι που ισοδυναμεί σχεδόν με… κατάκτηση του πρωταθλήματος, ας κοιτάξουμε το «αύριο». Στον Σπανό παρουσιάζεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να προσφέρει στο καμάρι του το ξεπέταγμα και να ανεβάσει σκαλοπάτι την ομάδα του βλέποντάς την να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια. Μην αμφιβάλλει κανείς ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Ατρόμητος θα αποτελεί πόλο έλξης για παίκτες ομάδων μεγαλύτερου βεληνεκούς, δεδομένου ότι αφενός θα ξέρουν πως δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα στις πληρωμές τους, αφετέρου θα γνωρίζουν ότι στο νέο τους περιβάλλον ο στόχος δεν θα είναι η σωτηρία, αλλά η συμμετοχή στο Europa League.

Μην αμφιβάλλει κανείς ότι η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες θα έχει ακόμα μεγαλύτερα οφέλη και ότι εκτός από παίκτες που θα ενισχύσουν τους Περιστεριώτες, θα προκύψουν και έσοδα από πωλήσεις. Όπως επίσης και ότι οι «κυανόλευκοι» θα μπουν στη νέα εποχή πολύ πιο ομαλά από πολλές άλλες ομάδες που δεν έχουν φροντίσει τις υποδομές τους. Μην αμφιβάλλει, τέλος, κανείς ότι ακόμα και σε εμπορικό επίπεδο, ο σύλλογος θα αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα και κατά συνέπεια και περισσότερα έσοδα.

Τρία είναι τα μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν. Το πρώτο αφορά στη διατήρηση του φετινού ρόστερ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μαζικών αποχωρήσεων το καλοκαίρι, καθώς οι Μήτρογλου, Τάτος, Ζουέλα και Γιαννούλης (βασικότατα στελέχη της ενδεκάδας) ε

Keywords
Τυχαία Θέματα