«Κομμένα» τα διεθνή φιλικά τον Αύγουστο!

Σε συμφωνία για τη μη διεξαγωγή διεθνών φιλικών αναμετρήσεων τον Αύγουστο, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις των συλλόγων τους, ήρθαν Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και UEFA.

Ο αγώνας που δίνουν οι σύλλογοι εδώ και αρκετά χρόνια ώστε να μην «χάνουν» τους ποδοσφαιριστές τους για μεγάλα διαστήματα - λόγω εθνικών ομάδων - και ειδικά σε περίοδο προετοιμασίας, τελικά απέδωσε καρπούς, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ECA (της οποίας μέλη είναι 201 κλαμπ), Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε,

στη συνέλευση που έλαβε χώρα στη Βαρσοβία, οι ομάδες δεν θα έχουν πλέον… παράπλευρες απώλειες τον Αύγουστο. Παράλληλα, ο παλαίμαχος διεθνής Γερμανός άσος, τόνισε ότι οι ομάδες επιθυμούν και άλλες αλλαγές στον προγραμματισμό των φιλικών, προτείνοντας να καταργηθούν οι μονές ημερομηνίες διεξαγωγής αγώνων και αντ΄ αυτού να οριστούν εννιά διπλές (με την προϋπόθεση πως οι χώρες θα βρίσκονται στην ίδια ήπειρο πάντα), ενώ υπήρξε και συμφωνία για ασφάλιση παικτών σε περίπτωση που αυτοί τραυματιστούν φορώντας τη φανέλα της Εθνικής.

«Με αυτή τη συμφωνία, η UEFA ξεκάθαρα αναγνωρίζει τη σημασία των συλλόγων και τη σημαντική συνεισφορά που έχουν στην επιτυχία του ποδοσφαίρου σε επίπεδο χωρών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρουμενίνγκε για να προσθέσει: «Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες, αλλά πάντα διεξάγονταν με δίκαιο τρόπο. Ειλικρινά ευχαριστώ την UEFA εκ μέρους των ευρωπαϊκών συλλόγων και συγκεκριμένα τον πρόεδρό της, Μισέλ Πλατινί, και ανυπομονώ για συνεχή συνεργασία».

Αξίζει ωστόσο τέλος να σημειωθεί πως για να ισχύσει η συμφωνία πρέπει να πάρει την έγκριση της FIFA…

Keywords
Τυχαία Θέματα