Κοντά σε... Μπαρτσελόνα η Βαλένθια

Νίκη με 4-1 πήρε η Βαλένθια σε βάρος της Λεβάντε στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ισπανίας και πλησίασε τον διαφαινόμενο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.

Οι «νυχτερίδες» ευνοήθηκαν από τα σχετικά γρήγορα γκολ που πέτυχαν. Στην συνέχεια, αφού η Λεβάντε μείωσε σε 2-1, η Βαλένθια διαμόρφωσε το 3-1 λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και πήρε σοβαρό ψυχολογικό προβάδισμα.

Το νοητικό πλεονέκτημα μετατράπηκε σε... ουσιαστικό, όταν το 3-1 έμεινε σταθερό για σχεδόν όλο το δεύτερο

45λεπτο. Έτσι οι γηπεδούχοι θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Λεβάντε στις 26 Ιανουαρίου με πλεονέκτημα τριών τερμάτων.

Το σκορ στο Mestalla άνοιξε ο Ζόνας στο 24ο λεπτό, όταν ολοκλήρωσε άριστα μία αντεπίθεση των γηπεδούχων. Στο 34ο λεπτό ο Ρομπέρτο Σολδάδο σημείωσε το 2-0, με τις «νυχτερίδες» να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το 2-1 καταγράφηκε μόλις τρία λεπτά αργότερα με ένα πανέμορφο γκολ του Αρούνα Κονέ.

Το κρισιμότερο γκολ, όμως, ήταν αυτό του Πάμλο Πιάτι. Συγκεκριμένα λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρος ο 22χρονος Αργεντινός... θυσιάστηκε, για να «γράψει» το 3-1. Στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα «ανοίγματα» της... απελπισμένης Λεβάντε και ο Τίνο Κόστα διαμόρφωσε το 4-1.

Βαλένθια: Ντιέγκο, Μπαραγκάν, Ραμί, Άλμπα, Ρουίζ, Αλμπέλδα, Πάμπλο (68' Φεγκουλί), Κόστα, Σολδάδο, Ζόνας (83' Αντούριθ), Πιάτι (74' Μπανέγκα).
Λεβάντε: Νάβας (46' Μουνούα), Χουανφράν, Μπαγιεστέρος, Βέντα, Καμπράλ, Μπαρκέρο (12' Ελ Ζαρ), Παγιάρδο, Τόρες, Κονέ, Ιμπόρα, Σαλβαδόρ (72' Γιόρντα).

Keywords
Τυχαία Θέματα