Κόντης: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!»

Τη βεβαιότητά του πως ο Άρης θα πάρει την αδειοδότηση για το πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν εξέφρασε ο Γιάννης Κόντης, ο οποίος έδωσε απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» ζητήματα των «κίτρινων».

«Το σημαντικότερο θέμα που είναι οι διακανονισμοί, οι πληρωμές με τους πρώην παίκτες και προπονητές, πιστεύουμε ότι μέχρι και αύριο θα έχει τελειώσει και αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής των Θεσσαλονικιών μιλώντας στον αέρα του «Libero», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιλογή του Μασάδο για την τεχνική

ηγεσία, στον Σηφάκη, αλλά και στην υπόθεση Αμορόζο, ενώ αποκάλυψε το λόγο που ο Μήτρογλου δεν μετακόμισε το καλοκαίρι στο «Κλ. Βικελίδης», πριν στείλει μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει την ομάδα: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»!

«Δεν είμαι το γενικό κουμάντο εγώ. Στο αγωνιστικό έχω αναλάβει κάποιες περισσότερες πρωτοβουλίες, αποτρέποντας την απομάκρυνση πέντε ποδοσφαιριστών. Για το θέμα του Πρόμπιερζ και ανεχτήκαμε κάποια πράγματα για 8-9 αγωνιστικές. Βεβαίως, όλοι υπήρχαν στην απόφαση να έρθει και εγώ συναίνεσα στον Πρόμπιερζ. Είπα “ας το δούμε”. Δεν ήμουν αρνητικός, αλλά δεν ήμουν και ενθουσιώδης. Πίεζε ο χρόνος, μεσούσης της περιόδου ήταν δύσκολο να βρεις έναν προπονητή να ταιριάζει στην ομάδα. Δεν πρέπει να πάρεις έναν προπονητή που από την πρώτη στιγμή θα φορτώσει τα αρνητικά αποτελέσματα σε παίκτες! Δεν πρέπει να το δέχεται εύκολα μια διοίκηση, εκτός κι αν ο παίκτης είναι προβληματικός», τόνισε αρχικά ο Κόντης, συμπληρώνοντας:

Για την επιλογή του Μανουέλ Μασάδο: «Η πρόταση ήταν δική μου και η επιλογή είναι της διοίκησης. Ο Κόντης και ο κάθε Κόντης μέχρι τώρα προτείνει και η διοίκηση αξιολογεί. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήθελε έναν ήρεμο άνθρωπο, να είναι ψυχολόγος, να έχει καλή επαφή με τους παίκτες. Ο Μασάδο έφερε την αλλαγή... Ο Καστίγιο είδατε τι προσέφερε μετά την αποπομπή του Πρόμπιερζ και δεν αντιδρά σε προκλήσεις που δέχεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ψυχολογίας και γι' αυτό όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν ψυχολόγο. Παιδιά είναι οι ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να προσπαθείς να τους φτιάχνεις την ψυχολογία. Είναι πολύ κακό π.χ. για τους μικρούς παίκτες όταν κάνουν μια λάθος μπαλιά, να κάνεις αυτό το “αχ” της αγανάκτησης. Θέλουν στήριξη ειδικά οι μικροί παίκτες και έτσι ανεβάζουν την απόδοσή τους στον αγώνα».

Για τους μικρούς του Άρη που φέτος παίρνουν ευκαιρίες: «Αυτή η φουρνιά των νεαρών έχει παίκτες με ξεχωριστές ικανότητες. Το θέμα είναι πως ξεδιπλώνουν τις ικανότητες τους. Χρειάζεται περισσότερη αφοσίωση και δεν πρέπει να απογοητεύονται εύκολα. Περιστοιχίζονται από ανθρώπους που τους προσφέρουν... λαγούς με πετραχήλια. Είναι μια κοροϊδία να λένε στους μικρούς ότι θα δοκιμαστούν σε μεγάλες ομάδες. Αν θέλει η μεγάλη ομάδα, θα έρθει να τον αποκτήσει. Δεν πρέπει να μπαίνουν σε αυτή τη δοκιμή. Δεν μου αρέσει αυτό και πολλοί παίκτες έχουν χαθεί έτσι...»

Για το αν ο Άρης προλαβαίνει να μπει στα play off: «Αν κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, ο Άρης έχει δείξει ότι μπορεί

Keywords
Τυχαία Θέματα