Κοστακούρτα: «Υψηλού επιπέδου ο Ολυμπιακός»

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα μιλώντας στον Sentra FM για τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται στην Ελλάδα, ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα υψηλού επιπέδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον λόγο που βρίσκεται στην Ελλάδα: «Είμαι πολύ

δεμένος με την Ελλάδα. Θέλω να διοργανώσουμε σε συνεργασία με Ελληνες και Ιταλούς παλιούς παίκτες ένα φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό. Θέλω να δέσω την ελληνό-ιταλική φιλία ακόμα περισσότερο με αυτό τον τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε κάτι για αυτή την όμορφη χώρα.

Ψάχνουμε ένα τρόπο να συμβάλουμε μαζί με παλιούς μου συμπαίκτες και να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Είναι μια χώρα που μας αρέσει πολύ. Εχει εκπληκτική κουζίνα. Βέβαια στάθηκα άτυχος με τον καιρό, γιατί σήμερα δεν έχει πολύ ήλιο. Θέλουμε να οργανώσουμε αυτό το event το καλοκαίρι.

Ηθελα να δω το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ αλλά δυστυχώς δεν πήγε καλά. Μιλάμε με διάφορους φορείς για να διοργανώσουμε αυτό το φιλικό εγώ και πρώην μου συμπαίκτες.

Όπως εξήγησε ο Στέφανος Μπαλαφούτης, το φιλικό αυτό θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα είναι ανάμεσα σε παλιούς συμπαίκτες του Κοστακούρτα σε Μίλαν και εθνική Ιταλίας και πρώην διεθνείς Ελληνες παίκτες. Δηλαδή δύο ομάδες επιλέκτων. Μάλιστα πρόθεση τους είναι να γίνει στις 4 Ιουλίου. Τα έσοδα θα διατεθούν είτε σε αστέγους είτε σε συσσίτια.

Για το ποιοι παίκτες θα συμμετάσχουν: «Δεν θέλω να πω τα ονόματα όσων θα συμμετάσχουν. Θέλω να φέρω τα μεγαλύτερα ονόματα. Αυτός είναι ο σκοπός».

Για το αν θα έρθει ο Μάρκο Φαν Μπάστεν: «Ναι θέλω να τον πείσω».

Ερωτηθείς για το πού θα γίνει το φιλικό, ο συνεργάτης του, τόνισε: «Θέλουμε το φιλικό να γίνει στο Καλλιμάρμαρο. Από όσο ξέρουμε δεν έχει γίνει ποτέ ποδοσφαιρικός αγώνας εκεί. Όμως είναι δύσκολο γιατί είναι αρχαιολογικός χώρος. Θα μετέχουν παίκτες από όλες τις ελληνικές ομάδες και από την ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Κοστακούρτα είπε: «Πιστεύω πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν και ακούω πως στην χώρα σας είναι κάπως υποβαθμισμένο. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πόσο πολύ κοντά ήταν στην πρόκριση στους `8' του Europa League.

Είδατε πως τελευταία έμειναν εκτός Ευρώπης οι ομάδες του Μάντσεστερ αλλά και ιταλικές. Δεν λέω πως ο Ολυμπιακός είναι επιπέδου Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ αλλά είναι σε πολύ υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Λυπάμαι που δεν θα δω το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Εχω υποχρεώσεις στην Ιταλία. Ο γιός μου είναι μόνος στο σπίτι. Με μεγάλη χαρά θα ξανάρθω με όλη την οικογένεια.

Για το αν θα αναλάμβανε ελληνική ομάδα: «Σίγουρα. Αγαπώ την Αθήνα και θα ήταν πολύ απλό να εξετάσω μια πρόταση από ελληνική ομάδα. Δεν έχω πάει στη Θεσσαλονίκη».

Για την φετινή Μίλαν: «Ο Μπερλουσκόνι πάντα εμπιστεύεται μικρούς προπονητές και τους δίνει ευκαιρίες. Με το που ήρθε ο Αλέγκρι, η πρώτη του κίνηση ήταν να φέρει τον Ιμπραϊμοβιτς και τον Ρομπίνιο. Πήραν πέρυσι το πρωτάθλημα ενώ και φέτος είναι πολύ ανταγωνιστική. Είναι πιο δυνατή η Μίλαν από την Γιουβέντους. Δεν εί

Keywords
Τυχαία Θέματα