Κρατά την τύχη στα χέρια του

02:51 6/2/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να... αξιοποιήσει κατάλληλα το δώρο που του έκανε ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μέταλλο πρωταθλητή σε μια από τις πιο κρίσιμες στροφές του Super League απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ

που τρέχει στον κατήφορο με... σπασμένα φρένα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να ξάφνιασε με τις αρχικές επιλογές, αλλά εκ του αποτελέσματος ο Βάσκος δικαιώθηκε. Ένα καλό πρώτο εικοσάλεπτο αρκούσε για τους Πειραιώτες, ώστε να βάλουν τις βάσεις για ένα διπλό που τους φέρνει σε απόσταση δύο βαθμών από τους «πράσινους», οι οποίοι πλήρωσαν κόντρα στο Λεβαδειακό τη αδυναμία τους να βρουν (πειστικές) λύσεις σε απουσίες βασικών μονάδων τους, όπως είναι ο Λέτο.

Όπως έχουν εξελιχθεί, πλέον, τα πράγματα ο Ολυμπιακός κρατά τη τύχη στα χέρια του, καθώς αν κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι του τέλους του πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, τότε θα κόψει πρώτος το νήμα. Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται στη σφαίρα της θεωρίας, γιατί ο φετινός μαραθώνιος έχει επιφυλάξει μέχρι στιγμής πολλές εκπλήξεις στους μεγάλους.

Κανείς δε ξέρει σε ποια ματς μπορεί να χαθούν βαθμοί, γι΄αυτό είναι επίφοβο να γίνονται προγνωστικά. Πριν τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής για πολλούς ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρος πρωταθλητής και κάποιοι είχαν ήδη προεξοφλήσει διαφορά οκτώ βαθμών το βράδυ της Κυριακής (5/2).

Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν κι από εκεί που οι «πράσινοι» θα έφευγαν με το διπλό από τη Λιβαδειά, τώρα νιώθουν «καυτή» την ανάσα των Πειραιωτών. Γι' αυτό ας κρατήσουμε μικρό καλάθι γιατί, όπως φαίνεται ότι η τελική ευθεία του πρωταθλήματος κρύβει αρκετό σασπένς.

Keywords
Τυχαία Θέματα