Κρεάνγκα: «Μπορούμε νʼ ακολουθήσουμε την Κίνα»

Για την εθνική ομάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μίλησε ο Καλίν Κρεάνγκα με ευκαιρία την επιστροφή του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού μετά από 6 χρόνια.

Είναι πεπεισμένος πως μπορεί να την φτάσει ψηλά στο Παγκόσμιο του Ντόρτμουντ ώστε να κυνηγήσει πρόκριση και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων, θέτοντας αρχικό στόχο την πρώτη

12άδα

«Πράγματι, επιστρέφω σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού μʼ ένα μεγάλο, ένα ξεχωριστό κίνητρο. Ίσως δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε τόσο υψηλή διάκριση, όπως την 6η θέση το 1997 στο Μάντσεστερ ή την 9η το 2001 στην Οζάκα, όμως μπορούμε να πετύχουμε ένα καλό πλασάρισμα, που θʼ αυξήσει τις πιθανότητές μας για πρόκριση στο ομαδικό του Λονδίνου. Έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε από το γκρουπ στην πρώτη 12άδα, αλλά κι αν δεν τα καταφέρουμε θεωρώ ότι και στις 16 πρώτες ομάδες να είμαστε, εξυπηρετούνται τα σχέδιά μας».

Ο Κρεάνγκα μαζί με τον Παναγιώτη Γκιώνη έχουν προκριθεί από πέρσι στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2006 ήταν παρών σε μία άλλη γερμανική πόλη, τη Βρέμη, εκεί όπου τo αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε προκριθεί στις θέσεις 1-12 και τελικά είχε τερματίσει 11ο. Στο Πεκίνο το 2008 ήταν η πρώτη φορά που η εθνική πέρασε στο ομαδικό των Ολυμπιακών.

Αναφερόμενος στις ομάδες, που θα συναντήσει η εθνική μας στο γκρουπ Α της Championship Division, ο Κρεάνγκα είπε: «Είμαστε σε δύσκολο όμιλο, αλλά αν εξαιρέσουμε την Κίνα, η οποία κινείται σε διαφορετικό επίπεδο, νομίζω ότι όλα τα άλλα ματς παίζονται. Ακόμα και αυτό με το Χονγκ Κονγκ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει παιχνίδι-κλειδί για μας. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είμαστε τέσσερις ομάδες, που θα παλέψουμε για δύο θέσεις και αμφιβάλλω αν αυτό ισχύει και σε κάποιο άλλο από τα υπόλοιπα τρία γκρουπ της κατηγορίας. Εμείς, η Σουηδία, το Χονγκ Κονγκ και η Βόρεια Κορέα μπορούμε νʼ ακολουθήσουμε την Κίνα στην πρώτη 12άδα. Από κει και πέρα βέβαια, οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και απέναντι στη Σλοβενία. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και ελπίζω να έχουμε θετική πορεία».

Οι εθνικές ανδρών και γυναικών θα αναχωρήσουν για το Ντόρτμουντ το Σάββατο (24/3).

Keywords
Τυχαία Θέματα