Κρυφές… ελπίδες στο νεανικό Πανευρωπαϊκό

Το προσεχές 10ήμερο (1-10/03) το ενδιαφέρον της ελληνικής ξιφασκίας είναι στραμμένο στο Πόρετς/Κροατία, όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων και Νέων με την ελληνική αποστολή να ευελπιστεί σε μία καλή εμφάνιση.

Η εκτίμηση για την καλή πορεία της ελληνικής συμμετοχής έπεισε την ΕΟΞ να «κόψει και να ράψει» τα οικονομικά της, προκειμένου να καλύψει τη συμμετοχή

7 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που έχουν ξεχωρίσει.

Από εκεί και πέρα η γονική συνδρομή ανέβασε το συνολικό αριθμό των συμμετοχών στις 20.

Οι ελληνικές συμμετοχές περιορίζονται μόνο στα ατομικά αγωνίσματα, καθώς η παρουσία στα ομαδικά θα επιβάρυνε σημαντικά το κόστος διαμονής και τον προϋπολογισμό.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές στη διοργάνωση:

Πέμπτη (1/3): Σταυρούλα Δήμκου, Αριάννα Σακελλαρίου, Mαρία Χουρί, Θεοδώρα Γκουντούρα (σπάθη Νεανίδων U-17).

Παρασκευή (2/3): Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ξίφος ασκήσεως U-17) και Kώστας Μέκρας, Γιάννης Φιλιππούσης, Νίκος Τσώκας, Τάσος Ζαχαρόπουλος (ξίφος μονομαχίας Εφήβων U-17).

Σάββατο (3/3): Ρομπέρτο Ντάβολι, Μάριος Γιακουμάτος, Ορέστης Ποτού (σπάθη Εφήβων U-17) και Θεοδώρα Μολυβίδου, Άννα Παναγιωτακοπούλου (ξίφος μονομαχίας Νεανίδων U-17).

Τρίτη (6/3): Θοδωρής Νάκης, Νίκος Κοντοχριστόπουλος, Σάββας Καββαδίας, Δημήτρης Γιαννέλος (ξίφος ασκήσεως Νέων U-20).

Tετάρτη (7/3): Eλισάβετ Στάντσιου (ξίφος ασκήσεως Νέων U-20) & Γιώργος Εμμανουήλ (ξίφος μονομαχίας U-20).

Με την ελληνική αποστολή θα βρίσκονται στο Πόρετς έξι προπονητές (Ντούτσια, Τσολακίδου, Τσώκας, Καλυβιάνος, Βερτόπουλος, Δελενίκας).

Ακόμα, στους αγώνες της Κροατίας έχει κληθεί ο διεθνής διαιτητής μας Χρήστος Σαΐνης, ενώ στην τεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης συμμετέχει η υπεύθυνη γραμματείας της ΕΟΞ, Αριστέα Πολυχρονιάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα