«Κυνηγάει» το θαύμα η Κέρκυρα, 2-0 την Δόξα

Με γκολ των Γκουστάβο και Τσίγκα στο πρώτο ημίχρονο, η Κέρκυρα κέρδισε εύκολα με 2-0 την Δόξα Δράμας στο νησί των «Φαιάκων», για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν δίκαια και εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού, σε αντίθεση με τους «μαυραετούς»,

οι οποίοι και κουρασμένοι πήγαν από την υπερπροσπάθεια που είχαν κάνει με τον Ολυμπιακό και λαβωμένοι (μόλις 16 παίκτες στην αποστολή).

Ο Χάβι Γκράθια παρέταξε την Κέρκυρα με σχήμα 4-4-2, με τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Μαϊστόροβιτς, Βενέτη στο κέντρο της άμυνας, τον Σακελλαρίου στα αριστερά και τον Γκουστάβο στα δεξιά.

Στα χαφ ήταν οι Ηλιάδης και Γραμμόζης, με τον Καλαντζή στα αριστερά, τον Αγρίτη στα δεξιά και τους Μαρτίν και Τσίγκα στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, 4-3-3 επέλεξε ο Μάκης Κατσαβάκης για την Δόξα Δράμας. Ο Σέρεμετ ήταν στην εστία, οι Μπριλάκης και Τριποτσέρης στο κέντρο της άμυνας, ο Λεάντρο στα δεξιά και ο Βέρτζος στα αριστερά.

Την τριάδα των χαφ αποτέλεσαν οι Λίμα, Κουμπρόγλου και Σικαλιάς, με τον Σοϊλέδη στα δεξιά, τον Βάντερσον στα αριστερά και τον Αραβίδη ως μοναδικό προωθημένο στην επίθεση.

Χωρίς ρυθμό και φάσεις ήταν τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα στην Κέρκυρα, με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο τη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά να μην το βγάζουν στο γήπεδο.

Ωστόσο, στο 25' η Κέρκυρα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, εκμεταλλευόμενη το καλό πόδι του Γκουστάβο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός των «Φαιάκων» με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-0 και έδειξε το δρόμο για την πρόκριση.

Ένα λεπτό αργότερα, στο 26', η Δόξα Δράμας είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Όμως, το σουτ που έκανε ο Αραβίδης, έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αναστασόπουλου.

Η Κέρκυρα δεν είχε διάθεση να μπει σε περιπέτειες και φρόντισε να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση από το πρώτο ημίχρονο. Στο 28' ο Τσίγκας με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Ιονίου.

Σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το δεύτερο ημίχρονο. Από τη μία η Κέρκυρα δεν έδειξε τη διάθεση να πιέσει και για ένα τρίτο γκολ, αφού αρκούταν στο υπάρχον σκορ που έδινε και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Από την άλλη, η Δόξα Δράμας έδειχνε απογοητευμένη και της έλειπε η πίστη για μια ενδεχόμενη ανατροπή. Άλλωστε, η ομάδα της Δράμας είχε πάει στο νησί του Ιονίου με μόλις 16 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της και φάνηκε πως δεν είχε αξιώσεις από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος ήταν λιγοστές, η Δόξα, πάντως, προσπάθησε για το γκολ της τιμής, όμως η Κέρκυρα, πιο έμπειρη, πήρε τελικά αυτό που ήθελε από το παιχνίδι. Πλέον, οι δύο ομάδες κοιτάζουν το πρωτάθλημα, που είναι και ο μεγάλος τους στόχος.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό από το Onsports την εξέλιξη του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα