Κυβελίδης: «Δεν ήθελα να φύγω…»

Ο πρώην επιθετικός της Παναχαϊκής, Λεωνίδας Κυβελίδης τόνισε ότι θα παραμένει πάντα οπαδός των Αχαιών.

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης έπειτα από 2,5 χρόνια στην ομάδα της Πάτρας, έλυσε το συμβόλαιό του και σε συνέντευξη που έδωσε στον Sport FM Πάτρας 96,3 τόνισε ότι δεν ήθελε να αποχωρήσει.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Λεωνίδα, ξεκίνησες την καριέρα σου στους Πόντιους Κατερίνης, ωστόσο, στη συνέχεια μετακόμισες στην Γαλλία

και την Στρασμπούρ. Πώς έγινε αυτή η επαφή;

«Εκείνη την περίοδο ευτύχισα να παίζω και στις μικρές ομάδες της Εθνικής Ελλάδος, είχε ο μάνατζερ μου τις γνωριμίες, χρειάζονταν επιθετικό, ήρθαν με είδαν, δοκιμάστηκα εκεί και στη συνέχεια υπογράψαμε συμβόλαιο».

Σε βοήθησε στην μετέπειτα πορεία σου, η δουλειά που έγινε εκεί;

«Νομίζω το πώς δουλεύουν εκεί δεν έχει καμία σχέση με το τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα. Αν δεν το έχεις ζήσει δεν μπορείς να το φανταστείς. Εκεί ωρίμασα πολύ, άρχισαν να σκέφτομαι διαφορετικά και αυτό με βοήθησε και στην συνέχεια».

Είναι δύσκολο ένα παιδί, να φεύγει από την οικογένειά του και να ζει στο εξωτερικό;

«Είχα πάει μόνος μου, ήταν πολύ δύσκολο τους πρώτους 2-3 μήνες ήμουν κλεισμένος στο δωμάτιο μου, μετά έμαθα την γλώσσα και ήταν πιο εύκολα».

Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, τι διαφορετικό θα έκανες, ώστε να έμενες εκεί; Τι μεσολάβησε και δεν έμεινες;

«Σίγουρα, θα δούλευα πιο πολύ, γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορώ να πω ότι φταίει κάποιος άλλος εκτός από εμένα. Πιστεύω με περισσότερη δουλειά θα είχα καταφέρει κάτι καλύτερο. Και άλλοι νεαροί όταν φεύγουμε στο εξωτερικό, νομίζουμε κάποιοι είμαστε, παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Κάποια στιγμή το είχα και εγώ αυτό με εμπόδισε να προχωρήσω

.

Δεν μετανιώνω αυτά τα χρόνια με βοήθησαν πολύ, ωρίμασα και ποδοσφαιρικά και κοινωνικά, και αν μου ξαναδινόταν η ευκαιρία θα πήγαινα».

Έπειτα έρχεται η θητεία σου στο Αιγάλεω, Α’ Εθνική και πάλι σε μικρή ηλικία, πήρες και εκεί πράγματα.

«Ναι οπωσδήποτε το να πας Α’ Εθνική και να δουλεύεις με πιο ποιοτικούς παίκτες με βοήθησε, από εκεί και πέρα δεν πήρα τις κατάλληλες ευκαιρίες, αλλά έπαιξαν ρόλο κάποια άλλα πράγματα».

Πώς ακριβώς έγινε η πρόταση και ήρθες στην Παναχαϊκή;

«Με είχε προσεγγίσει ο κ. Σπανός στα μέσα της περιόδου, από τότε που ήταν ακόμη τεχνικός στην Ρόδο. Δεν κατάφερα να πάω, στη συνέχεια είχα προτάσεις και από Α‘ Εθνική, έπαιξε ρόλο το όνομα της Παναχαϊκής, οι φιλοδοξίες, και καλά έκανα πιστεύω και ήρθα Πάτρα».

Πόσο εύκολο είναι να έχεις φιλίες μέσα από το ποδόσφαιρο, ειδικά με παίκτες που είσαστε στην ίδια θέση;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Παναχαϊκή το 90% των παικτών που είναι στα αποδυτήρια, είναι όλα καλά παιδιά και συνεχίζουν να είναι και είναι αυτοί που έχουν φέρει την Παναχαϊκή στην Β’ Εθνική και προσπαθούν να είναι στην 6άδα παρά το γεγονός ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα».

Ερχόμενος στην Πάτρα, δεν ήσουν ο παίκτης όνομα, και κάποιοι σε είδαν με… επιφύλαξη. Στη συνέχεια μπήκες και πέτυχες σ

Keywords
Τυχαία Θέματα