Λάρι Μπερντ: «Δεν θα κυνηγήσουμε restricted free agents»

05:07 1/6/2012 - Πηγή: OnSports

Ο ιδιοκτήτης των Ιντιάνα Πέισερς, Χερμπ Σάιμον, έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του συλλόγου, Λάρι Μπερντ, να μην προσεγγίζει restricted free agents.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ο Μπερντ να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους εκπρόσωπους της Ιντιανάπολις. Πάντως το κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του ΝΒΑ για το 2011-12 δεν θα επιδιώξει τη μεταγραφή κάποιου restricted free agent,

αν και θα το ήθελε.

«Εγώ θα τους κυνηγούσα, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν με αφήνει. Θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες είναι προσεγγίσιμοι. Ωστόσο κατανοώ την άποψη του Σάιμον. Άλλωστε, για να πάρεις restricted free agent, πρέπει να πληρώσεις παραπάνω από την αξία του παίκτη. Το είχαμε συζητήσει πριν από τέσσερα χρόνια και είχα συμφωνήσει μαζί του. Προερχόμαστε από μικρή αγορά και δεν πρέπει να εμπλεκόμαστε σε πλειοδοτικούς πολέμους, για έναν παίκτη. Εγώ θα το ήθελα, αλλά ο ιδιοκτήτης έθεσε κάποιος κανονισμούς, τους οποίους σέβομαι» δήλωσε σχετικά ο παλαίμαχος άσος των Μπόστον Σέλτικς.

Πάντως οι unrestricted free agents είναι διαθέσιμοι. Άλλωστε ο Έρικ Γκόρντον ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία και ο παίκτης των Νιου Ορλίνς Χόρνετς αποτελεί τον σημαντικότερο φετινό στόχο των Πέισερς.

Αναφορικά με την 26η επιλογή του ντραφτ, την οποία κατέχει ο σύλλογος της Ιντιανάπολις, διαπιστώνεται πρόθεση περί απόκτησης πλέι-μέικερ, όπως οι Ντρέιμοντ Γκριν από το Μίσιγκαν Στέιτ και του Ντορόν Λαμπ από το Κεντάκι. Τέλος υπάρχουν οι γνωστές εκκρεμότητες των δικών τους unrestricted free agents, Λεάντρο Μπαρμπόσα και Λου Άμουντσον, ενώ οι Τζορτζ Χιλ και Ρόι Χίμπερτ αναμένεται να υπογράψουν νέα συμβόλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα