Λευκαρίτης: «Πιο αυστηρή η UEFA»

H UEFA θα γίνει πιο αυστηρή απο 'δω και πέρα όσον αφορά στο θέμα του Financial Fair Play, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Μάριος Λευκαρίτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Libero 107,4»:

Αρχικά, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ρωτήθηκε για την κλήση του ΠΑΟΚ: «Αυτό μπορεί να συνέβη αλλά καλύτερα θα ήταν όλοι να κοιτούσαν τι γίνεται στο δικό τους σπίτι

και να μην ασχολούνται με άλλα πράγματα. Ας κοιτάξουν όλοι να είναι συνεπής όπως οφείλουν και να μην ασχολούνται με κυνήγι μαγισσών ή φαντασμάτων. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη, που δεν θα είναι συνεπείς. Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε τώρα γιατί πολύ απλά συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι άλλες ελληνικές ομάδες όχι. Από το καλοκαίρι όμως όλες οι ομάδες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις αν χρειαστεί καθώς θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του Financial Fair Play ώστε να δοθούν στην συνέχεια οι άδειες στις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αναστολή, αυτό σημαίνει ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα».

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι οι ομάδα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Financial Fair Play, ο κ. Λευκαρίτης είπε :
«Πιστεύω ότι αρκετές ομάδες στην Ευρώπη δεν θα μπορέσουν, δεν μιλώ μόνο για την Ελλάδα. Η Uefa θα είναι πολύ αυστηρή από εδώ και πέρα για όλους. Στην συγκεκριμένη επιτροπή πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, είναι τελείως ανεξάρτητη και κοιτάει μόνο τα νούμερα, όχι την ιστορία της ομάδας, ποιος είναι πρόεδρος κτλ. Στόχος της Uefa είναι οι ομάδες πλέον να ξοδεύουν όσα βγάζουν και να είναι απόλυτα συνεπής στις οφειλές τους. Με απλά λόγια, όσα εισπράττουν οι ομάδες τόσα θα ξοδεύουν και δεν θα επιτρέπεται ούτε ο δανεισμός, ούτε οι εικονικές χορηγίες από τους μεγαλομετόχους. Θα αποφευχθούν π.χ. φαινόμενα του τύπου να πωλείται η φανέλα 200 εκ ευρώ ενώ η τιμή στην αγορά δεν είναι πάνω από 100 εκ ευρώ».

Τέλος, στην ερώτηση ποιες ελληνικές ομάδες έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο κ. Λευκαρίτης είπε :
«Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση και δεν μπορώ να απαντήσω, όλες όμως θα πρέπει να είναι συνεπής στα οικονομικά τους στην συνέχεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα