Λέτο: «Δεν θέλω να φύγω από τον Παναθηναϊκό»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό, τους φιλάθλους του και την Ελλάδα μίλησε ο, φετινός ηγέτης των «πράσινων», Σεμπάστιαν Λέτο.

{textlink02}

Ο Αργεντινός άσος του «τριφυλλιού» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή», μίλησε… για όλους και για όλα. Ο Σεμπάστιαν Λέτο υποστήριξε πως ποτέ δεν ανήκε ουσιαστικά στον Ολυμπιακό

και πως έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ξεκίνημα της καριέρας του και τα δύσκολα παιδικά χρόνια του στην Αργεντινή της κρίσης και του ΔΝΤ.

Ο σταρ του Παναθηναϊκού έκανε τη σύγκριση ανάμεσα στις καταστάσεις που βίωσε η χώρα του το 2001 με τις καταστάσεις που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, ενώ παράλληλα μίλησε για την αλλαγή στον τρόπο του παιχνιδιού του με τη συμβολή του Ζεσουάλδο Φερέιρα που τον έχει κάνει πιο παραγωγικό και δημιουργικό, ενώ όπως τόνισε τον… διδάσκει καθημερινά πράγματα για να γίνει ακόμα καλύτερος.

«Μεγάλωσα στο Αλεχάντρο Κορν, μια μικρή πόλη, προάστιο του Μπουένος Άιρε , σε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Ο πατέρας μου εργαζόταν ως φύλακας, η μητέρα μου δεν δούλευε. Είχα δύσκολη παιδική ηλικία, σε μια εργατική γειτονιά απλών ταπεινών ανθρώπων -μην φανταστείτε κάποιο γκέτο», είπε αρχικά ο Σεμπάστιαν Λέτο για τα παιδικά του χρόνια στην Αργεντινή.

Όσο για το πώς κόλλησε το… μικρόβιο του ποδοσφαίρου, ο Λέτο σχολίασε: «Την αγάπη για το ποδόσφαιρο μου την μετέδωσε ο πατέρας μου από τα πέντε μου χρόνια. Το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψα στα δεκαεπτά μου. Τριακόσια πέσος τον μήνα. Αλλά θυμάμαι πάντα τα πρώτα χρήματα που πήρα από το ποδόσφαιρο -τα οδοιπορικά που μου έδινε η Λανούς από δέκα χρονών, ένα ποσό γύρω στα δέκα ευρώ για να πληρώνω το εισιτήριο στο τρένο».

Ο Λέτο δε θα μπορούσε να μην συγκρίνει την κατάσταση στη χώρα του το 2001 με την κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Το 2001 ξυπνήσαμε ένα πρωί και μας ανακοινώθηκε σε κάθε οικογένεια, πως όσα χρήματα είχαμε στην άκρη απλώς εξαφανίστηκαν. Για να επιβιώσουμε ανταλλάσαμε πράγματα μεταξύ μας. Και εδώ τα προβλήματα αρχίζουν να γίνονται εμφανή -απεργίες, διαδηλώσεις, οι άνθρωποι αντιδρούν και υπάρχει μια ατμόσφαιρα κοινωνικού πολέμου. Στην Ελλάδα υπάρχει κρίση, λιτότητα, στην Αργεντινή όμως επήλθε κατάρρευση».

Παράλληλα, ο σταρ των «πράσινων» αναφέρθηκε στο πώς βίωσε ως παιδί την κρίση και πώς βιώνει την τωρινή κατάσταση στη χώρα μας, υποστηρίζοντας: «Τη βίωσα την κρίση, αλλά ως παιδί. Αυτοί που ένιωσαν την κρίση στο πετσί τους ήταν οι γονείς μου. Πολύ επώδυνη περίοδος. Ο πατέρας μου έμεινε απλήρωτος για έναν ολόκληρο χρόνο από την δουλειά του. Φανταστείτε τι συνέπειες είχε αυτό για την ζωή της οικογένειας, που ήταν απολύτως εξαρτημένη από τον μισθό του. Εκατομμύρια συμπολίτες μου βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις. Δεν είχαν χρήματα για να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές ανάγκες του ανθρώπου, το φαγητό και την ένδυση. Η αλήθεια είναι ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν με αγγίζει άμεσα. Δεν την αντιλαμβάνο

Keywords
Τυχαία Θέματα