Λίγο πριν από τον τυφώνα!

Αυτή κι αν είναι τελικά... March Madness! Από σήμερα μέχρι τις 4-5 Απριλίου, μετά την απόφαση της Euroleague να «σπάσει» τους προημιτελικούς της σε δύο ζευγάρια αγώνων, ο ήχος της μπάλας στο παρκέ θα αποτελεί καθημερινό... μουσικό χαλί της ζωής μας.

Με δύο ελληνικές ομάδες στις «8» καλύτερες το πρόγραμμα είναι γεμάτο! Τρίτες και Πέμπτες, Παναθηναϊκός-Μακάμπι (και Μπαρτσελόνα-Ούνικς), Τετάρτες και Παρασκευές, Σιένα-Ολυμπιακός (και ΤΣΣΚΑ-Μπιλμπάο). Ακόμη υπάρχουν τα πλέι-οφ του NCAA

τα οποία βρίσκονται στο κατώφλι του «Sweet 16» που θα οδηγήσει τις ομάδες ως το φάιναλ-φορ της Νέας Ορλεάνης. Στο ενδιάμεσο υπάρχει και ολίγο από EuroCup, που έχει φθάσει στην προημιτελική φάση, όπου θα καθοριστούν οι φιναλίστ του φάιναλ-φορ της Μόσχας.

Για 17 ημέρες, λοιπόν, φουλ πρόγκραμ! 17 ημέρες που θα τα βλέπουμε όλα πορτοκαλί...

Το τζάμπολ γίνεται σήμερα στις 8μμ στη Βαρκελώνη, όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται μια από τις εκπλήξεις των πλέι-οφ, την Ούνικς Καζάν όμως τα πιο ενδιαφέροντα στα δικά μας λημέρια, αρχίζουν δύο ώρες αργότερα με τον Παναθηναϊκό να θέλει επιτέλους να εκμεταλλευτεί την έδρα προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στο 10ο φάιναλ-φορ της Ιστορίας του. Συνέχεια αύριο με την πρώτη προσπάθεια του Ολυμπιακού να κάνει το break και να διεκδικήσει τις ελπίδες του στην τεράστια υπέρβαση που θέλει να πετύχει και η οποία θα τον αλλάξει επίπεδο, θα τον βάλει σε άλλη τροχιά για τα επόμενα χρόνια.

Τις εκτιμήσεις μου για τις δύο σειρές των προημιτελικών που συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες μπορείτε να τις διαβάσετε σε προηγούμενα post. Εδώ, bit.ly/sienaolympiacos μπορείτε να βρείτε τι έγραφα στις 2/3/12 για τους επικείμενους αγώνες των Ερυθρόλευκων με την ομάδα του Νίκου Ζήση και εδώ bit.ly/panathinaikosmacabbi το post της 3/3/12 σχετικά με τη σειρά των Πράσινων κόντρα στην αντίπαλο του περσινού τελικού, Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Επειδή στο κείμενο για τον αγώνα των πρωταθλητών Ευρώπης κυριάρχησε η ωραία ιστορία με τον Ντέιβιντ Μπλατ και τα όσα είχε πει σε σεμινάριο προπονητών για τον Παναθηναϊκό και μιας και ο πρώτος αγώνας είναι απόψε, να προσθέσω 2-3 πραγματικά ως προς το αγωνιστικό μέρος.

Η Μακάμπι είναι σημαντικά αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι. Έχει... κατέβει επίπεδο σε ομαδικότητα και λειτουργία όλης της ομάδας συνολικά, τόσο στην επίθεση -όπου παραδοσιακά είναι το καλύτερο της- όσο και στην άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό το στατιστικό δείγμα. Πέρυσι στην ίδια χρονική περίοδο, στους αγώνες του TOP16, ήταν πρώτη στις ασίστ με 103 ύστερα από έξι αγώνες. Εφέτος; Είναι μακράν η χειρότερη των προημιτελικών. Με 66 σε έξι ματς πήρε την τελευταία θέση (μαζί με την αποκλεισμένη Φενέρ). Επιπροσθέτως οι αριθμοί στα λάθη παραμένουν στα ίδια επίπεδα, που δείχνει ό,τι δεν οι ασιστ και κυρίως ο συσχετισμός τους με τα λάθη δεν έχουν να κάνουν με το τέμπο που αγωνίζεται.

Η εξήγηση βρίσκεται στην απώλεια των Έιτσον, Πάργκο, Πέρκινς που ήταν πιο ποιοτικοί, δημιουργικοί και ομαδικοί από τους Σμιθ, Μάλετ, Λανγκφορντ που του

Keywords
Τυχαία Θέματα