Λονδίνο 2012: Ο Αχμαντινετζάντ θέλει να πάει Λονδίνο αλλά…

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εξέφρασε σήμερα (17/05) την επιθυμία να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν με απροθυμία αυτό το ενδεχόμενο.

«Θα ήθελα πολύ να βρεθώ στο πλευρό των Ιρανών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Λονδίνου και να τους ενθαρρύνω στις προσπάθειες τους. Όμως οι Βρετανοί έχουν προβλήματα με την παρουσία μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχμαντινετζάντ και πρόσθεσε: «Οι εχθροί δεν θέλουν να κατακτήσουμε μετάλλια. Όμως οι νεαροί αθλητές μας, όπως ο Αράς, θα προσφέρουν υπερηφάνεια στο Ιράν».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Άρας υπήρξε μυθικός ήρωας της Αρχαίας Περσίας και σύμφωνα με την παράδοση είχε εντολή να καθορίσει τα σύνορα της χώρας με το τόξο του.

Όσον αφορά στις σχέσεις του Ιράν με τη Μεγάλη Βρετανία δεν είναι και... οι καλύτερες δυνατές. Μάλιστα η Αγγλία είναι μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες, που επέβαλε κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση του Αχμαντινετζάντ, εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα. Επίσης, η Μεγάλη Βρετανία έκλεισε την πρεσβεία της στο Ιράν, μετά την λεηλασία που υπέστη τον Νοέμβριο του 2011 από ισλαμιστές φοιτητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα