Λύμπε: Η χρονιά της δικαίωσης (photos)

Ύστερα από 20 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα θυμάται για τα καλά το 2011, καθώς κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο.

Από τις ποδοσφαιρικές χρονιές που θα θυμάται για πάντα θα είναι αυτή του 2011 για τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο Καλαματιανός επιθετικός της ΑΕΚ, έκανε αρκετή υπομονή όλα τα χρόνια που αγωνιζόταν για να καταφέρει να πανηγυρίσει.

Ο 36χρονος πλέον επιθετικός μέχρι και το 2010 έφτανε πάντα κοντά στην πηγή, χωρίς όμως να πίνει νερό. Η υπομονή του όμως, τελείωσε το 2011, όταν ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές

της ΑΕΚ, οδηγώντας τη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με αποκορύφωμα τον τελικό στο ΟΑΚΑ, όπου η «Ένωση» επικράτησε 3-0.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό και το συγκεκριμένο εμπόδιο ήταν αρκετά μεγάλο για τους «κιτρινόμαυρους». Εκτός έδρας όμως ο «Λύμπε» φρόντισε να δώσει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του.

Ήταν αυτός που πέτυχε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 2-0. Μπορεί αυτό να μην αρκούσε για να έχει εύκολο έργο στον επαναληπτικό ωστόσο σίγουρα βοήθησε με τα γκολ του στο πρώτο παιχνίδι.

Την ημέρα του τελικού ο έμπειρος επιθετικός ίσως είχε την τελευταία του ευκαιρία για να μπορέσει να σηκώσει κάποια κούπα. Έτσι δεν την άφησε να πάει χαμένη και φρόντισε να οδηγήσει τον «δικέφαλο» στη νίκη.

Έτσι περίπου με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ και τον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου. Μετά το τέλος του παιχνιδιού κατάφερε να πάρει ακόμα έναν τίτλο. Ο λόγος για αυτόν του MVP της αναμέτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα