Μαχαιρίδης στο Onsports: «Στο… κόλπο του Champions League, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»

To ντέρμπι των Δικεφάλων(ΑΕΚ – ΠΑΟΚ) θα κρίνει σε σημαντικό ποσοστό την μάχη της πρωτιάς στα play offs και την ομάδα που θα βρεθεί το καλοκαίρι στο ξέφωτο των προκριματικών του Champions League. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των δύο συλλόγων, Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης σχολιάζει στο Onsports

το ραντεβού της Τετάρτης(16/5) στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο για ένα ματς που ταιριάζει στο «Ή ταν ή επί τας» των Σπαρτιατών. Ένα do or die παιχνίδι, για να έχουν την ευκαιρία να παίξουν τα ρέστα τους για τα αστέρια και το σεντόνι του Champions League την τελευταία πράξη της παράστασης των play offs.

Ο «Ντάφι» - όπως είναι το προσωνύμιο που συνοδεύει τον Μαχαιρίδη από την ποδοσφαιρική του καριέρα και τον ακολούθησε και στην Πορτογαλία όταν γράφτηκε στην ιστορία ως ο πρώτος Ελληνας παίκτης που πήγε στην Μπενφίκα - βάζει στο…μικροσκόπιο την μάχη του ΟΑΚΑ. Παράλληλα, καταθέτει την άποψη του για την φετινή πορεία των δύο ομάδων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου πίσω θυμάται τα παλιά….


- Σε ποιους τομείς θεωρείς πως θα κριθεί η κρίσιμη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ;

«Αν και ακούγεται κλισέ, προγνωστικά δεν υπάρχουν σε ένα ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες είναι ικανές να κατακτήσουν τη νίκη. Θα έλεγα πως ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πιο ομάδα από την ΑΕΚ. Δεν πειραματίστηκε τόσο πολύ σε επίπεδο αγωνιστικών επιλογών. Βασίστηκε σε συγκεκριμένους παίκτες και είχε ένα στάνταρ κορμό.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ βασίζεται σε πολλούς νεαρούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας και κατ΄επέκταση την κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ από τα συνεχόμενα παιχνίδια.


- Ποια είναι τα μεγαλύτερα όπλα στην… φαρέτρα των δύο ομάδων;

«Η ΑΕΚ βασίζει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της στον Λεονάρντο. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη, με μεγάλη ποιότητα, ικανό να κάνει την διαφορά στην καλή μέρα του. Για αυτό και θα έλεγα πως αποτελεί το βαρόμετρο της ΑΕΚ. Οπως προανέφερα ο ΠΑΟΚ παίζει πιο ομαδικό ποδόσφαιρο, βασίζεται στην τακτική, είναι συμπαγής στην άμυνα και δέχεται δύσκολα γκολ»


- Τα… απόνερα της ήττας στους τελευταίους αγώνες θα χτυπήσουν και θα επηρεάσουν το αγωνιστικό πρόσωπο των δύο ομάδων;

«Δεν νομίζω πως θα επηρεαστούν. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα όπως είναι τα play offs δεν υπάρχει η πολυτέλεια να στέκεσαι σε αυτό που συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι. Και οι δύο θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης της πρώτης θέσης».


«Θεωρητικό προβάδισμα ο Παναθηναϊκός»


- Θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση με βάση την διαφορά του ενός και των δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αντίστοιχα;

«Βάση της βαθμολογίας, πράγματι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Επειδή ωστόσο η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του δεν είναι καλή και είναι μικρή η απόσταση που τον χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες, όλα παραμένουν ανοιχτά.

ΑΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα