Μάντζιος στο Onsports: «Ελληνικό… χρώμα στην πρόκληση της Κέρκυρας»

Ο νέος «λοχαγός» της Κέρκυρας Ακης Μάντζιος δίνει στο Onsports την πρώτη του συνέντευξη μετά την συμφωνία με την «κόμισσα». Ο 43χρονος τεχνικός μιλάει για την καινούργια σελίδα της καριέρας του, την φιλοσοφία και τους στόχους του στην νησιώτικη ομάδα, αλλά και για το «game over» της συνεργασίας με τον Πανιώνιο.

Ο…next generation κόουτς παρά τα προβλήματα στα οποία ήταν βουτηγμένος ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης την

φετινή σεζόν, έδειξε χαρακτήρα, τσαγανό και στοχοπροσήλωση στον στόχο της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα.

Οι συγκεκριμένες αρετές σε συνδυασμό με το ξεπέταγμα ουκ ολίγων νεαρών παικτών από το «αβγό» του Πανιώνιου, κέντρισαν το ενδιαφέρον των Φαιάκων και το φλερτ κατέληξε με συνοπτικές διαδικασίες σε γάμο στο Κανόνι με φόντο το Ποντικονήσι!

- Ποιοι ήταν οι κυριότεροι λόγοι που σε έκαναν να αποδεχτείς την πρόταση της Κέρκυρας;

«Καταρχάς να πω ότι πρόκειται για μία αξιόλογη ομάδα, που από την πρώτη στιγμή μου έδειξε πως επιθυμούσε σε μεγάλο βαθμό την συνεργασία μας. Από εκεί και πέρα, σαφώς και μέτρησε το γεγονός ότι οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικές και ενδεδειγμένες για κάθε επαγγελματία προπονητή που θέλει να κάνει σωστά και απρόσκοπτα τη δουλειά του».

- Εφτασαν στο κατώφλι σου και άλλες ομάδες;

«Πράγματι, υπήρξαν προτάσεις και από άλλες ομάδες. Εν τέλει αξιολόγησα πως η προοπτική της Κέρκυρας ήταν η καλύτερη απ΄όλες τις υπόλοιπες. Όταν ένας προπονητής καλείται να πάρει μία τόσο σημαντικό απόφαση, μετράει και ζυγίζει όλο το… πακέτο. Στην Κέρκυρα εκτός από το οικογενειακό κλίμα, όπως προανέφερα το εργασιακό περιβάλλον είναι αυτό που ακριβώς που θέλει ένας προπονητής για να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην δουλειά του».

- Αλήθεια, αισθάνεσαι καθόλου τυχερός ή και προνομιούχος που σε ένα προβληματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον και με τους δείκτες της ανεργίας στη χώρα να χτυπάνε… κόκκινο, κατάφερες να βρεις πολύ γρήγορα την επόμενη προπονητική στέγη μετά την αποχώρησή από τη Νέα Σμύρνη;

«Κακά τα ψέματα, το καλό εξάμηνο στον Πανιώνιο με βοήθησε πάρα πολύ στο συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο παραμένω προσγειωμένος και προσαρμοσμένος στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα στην Ελλάδα».

- Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την ομάδα και το νησί;

«Πολύ θετικές. Τις πρώτες ημέρες ξεναγήθηκα στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι άνθρωποι με υποδέχτηκαν ζεστά με έκαναν να αισθανθώ πολύ άνετα».

- Πώς σου φαίνεται το μοντέλο λειτουργίας της Κέρκυρας με την παρουσία τεχνικού διευθυντή;

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αφού ανάλογο ήταν και στον Πανιώνιο. Γενικότερα είναι κάτι που πλέον συνηθίζεται στις ελληνικές ομάδες. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, με εμπειρία στο χώρο. Οι απόψεις και η φιλοσοφία του, συνάδει με τις δικές μου για την Κέρκυρα και ευελπιστώ ότι θα΄χουμε μία αν μη τι άλλο αρμονική συνεργασία».

- Ποια στοιχεία σου άρεσαν και ποια όχι ως ουδέτερος παρατηρητής από το φετινό αγωνιστικό προφίλ της Κέρκυρας;

Keywords
Τυχαία Θέματα