Μαρκόπουλος: «Πολύ δύσκολος όμιλος»

Όμιλος επιπέδου Ευρωλίγκα είναι ο Β’ του Eurocup, στον οποίο κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ, με το Χάρη Μαρκόπουλο να αναλύει τη δυσκολία του.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά» σκιαγράφησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ το προφίλ της Χίμκι, της Σολέ και της Ρίγα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το Β’ Όμιλο του Eurocup, στον οποίο κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ: «Θα πρέπει να πούμε αρχικά ότι πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Το αποδεικνύει και το γεγονός ότι όλες οι ομάδες διεκδίκησαν τη συμμετοχή τους στους ομίλους της Ευρωλίγκας, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τη Χίμκι, που ουσιαστικά ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση και ήταν έκπληξη το γεγονός ότι δεν τα κατάφερε. Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο όμιλο, για τον οποίο θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία για κάθε έναν αντίπαλο ξεχωριστά».

Για τη ρωσική Χίμκι: «Μπήκε στον όμιλό μας ως επικεφαλής, είναι ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, με παίκτες ονόματα, που έχουνε θητεία σε υψηλό επίπεδο, είναι εν ενεργεία διεθνείς με τις εθνικές τους ομάδες και έχουν προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα. Τα παραδείγματα είναι πολλά… Πλάνινιτς, Μόνια, Μοζγκόφ, Νίλσεν, Κελάτι, Λάνγκφορντ, Λόντσαρ. Η αξία και των παικτών της, αλλά και της ίδιας της ομάδας είναι δεδομένη. Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας στον όμιλο, αλλά υπάρχει και συνέχεια…».

Για τη γαλλική Σολέ: «Με τη Σολέ θα συναντηθούμε ξανά, γιατί και στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες, αλλά και στη Λιθουανία είχαμε βρεθεί. Έχασαν από την Τσιμπόνα και δεν συνέχισαν, αλλά είναι καλή ομάδα και, παρά τα προβλήματα που συνάντησε με τραυματισμούς, κάνει συνέχεια κινήσεις για να ενισχυθεί. Έχει πολλούς νεαρούς Αμερικανούς παίκτες, που θα μπορούσαν να παίξουν στο ΝΒΑ, αλλά ήρθαν στην Ευρώπη λόγω του λοκ άουτ, όπως ο Τσάντλερ Πάρσονς, ενώ από τους παίκτες που ξεχωρίζει είναι και ο πλέι μέικερ Τέιλορ Μπατλ, αλλά και ο Ντέρικ Μπάιερς που έπαιξε στον Πανελλήνιο.

Θα συναντήσουμε όπως φαίνεται και δύο παιδιά που συνεργάστηκαν μαζί μας πέρυσι, τον Ντόνι Μακ Γκραθ και τον Ρόμπερτ Ντόζιερ, που είναι τραυματίας, αλλά μέχρι να παίξουμε, αν μη τι άλλο στο τελευταίο ματς, μπορεί να είναι έτοιμος. Είναι καλή και πολύ επικίνδυνη ομάδα».

Για τη λετονική Ρίγα: «Για να αντιληφθεί κανείς ότι είναι καλή ομάδα, αρκεί το γεγονός ότι είναι η πρωταθλήτρια Λετονίας και συμμετείχε στα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Πρόκειται για ομάδα που και λόγω του προπονητή της, του πρώην προπονητή της Εθνικής Λιθουανίας Ραμούνας Μπουτάουτας, έχει λιθουανικό στιλ. Είναι αρκετά ενισχυμένη, με έμπειρους Λετονούς παίκτες στο ρόστερ της, όπως οι Βάλτερς, Γιανιτσένοκς, Μπέρτανς, ο γνωστός από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Μαρκί Πέρι, αλλά και οι επίσης Αμερικανοί Κέρτις Μίλατζ και Κόρτνεϊ Σιμς. Ο τελευταίος μάλιστα πέτυχε 30 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα