Μαρωνίτης: «Ο Ιωνικός θα τα καταφέρει»

Σε λίγες ημέρες ο Ιωνικός ξεκινά την προσπάθειά του στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Ο Νίκος Μαρωνίτης μίλησε για όλα στη νέα ιστοσελίδα της ομάδας, τονίζοντας πως οι «κυανόλευκοι» θα τα καταφέρουν.

Ο τεχνικός του Ιωνικού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι προέρχεται από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και την προσπάθεια που έγινε να οργανωθεί σε λίγες ημέρες για να συμμετέχει στη Δ’ Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο ionikosfc.gr:

- Προέρχεσαι από τα σπλάχνα των Rangers

και σίγουρα αυτό θα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή σου να αναλάβεις μια ουσιαστικά διαλυμένη ομάδα, όπως ήταν ο Ιωνικός πριν 10 ημέρες...

«Σίγουρα προέρχομαι από τα σπλάχνα των Rangers μιας και έχω μεγαλώσει στη Νίκαια και είναι η ομάδα της καρδιάς μου ο Ιωνικός. Το γεγονός αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρω την απόφαση να μείνω προπονητής στη Δ’ Εθνική παρόλο που δεν υπήρχε ρόστερ και οι ανάλογες δυνατότητες να ξεκινήσουμε. Με την παρότρυνση του κόσμου και βλέποντας ενέργειες κάποιων ανθρώπων με τους οποίους υπήρξα συνοπαδός ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί τους, ήταν το πρώτο μέλημα να πάρω αυτή τη δύσκολη απόφαση. Έχουμε μια κοινή αγάπη που λέγεται Ιωνικός».

- Ο κίνδυνος αγωνιστικής απραξίας για ένα χρόνο και υποβιβασμός της ομάδας στη Γ' Πειραιώς ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Φοβήθηκες ποτέ ότι ο Ιωνικός δεν θα καταφέρει να προλάβει τις προθεσμίες για τη Δ' Εθνική;

«Όταν έγινε το πρώτο ξεκίνημα για τη Γ’ Εθνική, υπήρξε ένα διάστημα 20 ημερών που δεν ξέραμε αν θα υπάρξει ή όχι η ομάδα, με κάποιους ανθρώπους που ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας. Αυτό με έκανε να σκέφτομαι καθημερινά και αρνητικά και θετικά. Παρέμεινα στο προπονητικό τιμ πρώτον γιατί ήθελα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και δεύτερον ήθελα να δω αυτοί οι άνθρωποι τι σκέφτονταν και τι ήθελαν να κάνουν. Ηθελα να είμαι μέσα στην ομάδα για να δω το μέλλον της. Σίγουρα με τρόμαξε κάποια στιγμή η πιθανότητα να διαλυθεί η ομάδα, όμως ήξερα ότι από πίσω υπάρχει ο κόσμος, υπάρχει δυναμική και ήξερα ότι ο κόσμος δεν θα άφηνε την ομάδα να πάει στο τοπικό. Με τις προσπάθειες που καταβάλαμε όλοι μαζί, πιστεύω ότι τα καταφέραμε σε πρώτη φάση».

- Στις επαφές με τους παίκτες, αντιμετώπισες δυσκολίες για να τους πείσεις να έρθουν στον Ιωνικό; Το παρελθόν της ομάδας τα τελευταία χρόνια δεν ήταν το καλύτερο...

«Περνώντας πέρυσι μια δύσκολη χρονιά στη Β’ Εθνική σαν δεύτερος προπονητής για ένα εξάμηνο και σαν πρώτος προπονητής τους τελευταίους τρεις μήνες, έβλεπα τα προβλήματα και τα αντιμετώπιζα καθημερινά μέσα στα αποδυτήρια. Μέσα από αυτά τα προβλήματα όμως γίνεσαι πιο δυνατός. Ξεκινώντας με 6-7 παιδιά από τις ακαδημίες, χωρίς εμπειρία από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής σίγουρα ήταν δύσκολο. Με τη βοήθεια του γενικού αρχηγού κ. Ανδρέα Πασπαλιάρη και του κόσμου, που ήταν το στήριγμά μας πιστεύω ότι ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και επανδρώσαμε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να έχουμε σήμερα 27 άτομα ρόστερ για να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής».

<
Keywords
Τυχαία Θέματα