Μας γύρισαν στο… Φράνκο!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που έγινε στο «Καραϊσκάκη»! Συνωμότησαν όλες οι δυνάμεις του... σύμπαντος για να λήξει «Χ» ένα παιχνίδι που ο «άσος» έδειχνε ακλόνητος απ’ όποια πλευρά κι αν το έβλεπε κανείς.

Μιλάμε για ένα ματς με τον Ολυμπιακό να έχει 71% κατοχή μπάλας, να έχει κλείσει το 90λεπτο με 19 τελικές και να έχει αλλάξει 651 πάσες, τις τριπλάσιες από τους αντιπάλους του που βγήκαν όλες κι όλες τρεις φορές από την περιοχή τους.


Μπορεί να δυσκολεύθηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Βαλβέρδε,

αλλά από τη στιγμή που έλυσαν τον γόρδιο δεσμό με τον Τζιμπούρ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα και ζευγάρωσαν τα τέρματά τους με τον Μιραλάς, ήταν ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό!


Έλα, όμως, που άπαντες υπολόγισαν χωρίς τον... Κοστάντσο και τον Αναστόπουλο. Ο Αργεντινός πορτιέρο για μία ακόμη φορά με ένα λάθος που δεν… υπάρχει, κατάφερε να βάλει τον ΟΦΗ στο παιχνίδι. Δεν χωράει ανθρώπου νους τι βγήκε να κάνει εκεί ο Φράνκο, την ώρα που ο Μάντζιος πήδηξε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού. Όσο για τον Έλληνα τεχνικό ρίσκαρε στο τέλος και δικαιώθηκε, επειδή πίστεψε ότι το ματς δεν είχε τελειώσει, ενώ για κάποιοι άλλοι το είχαν... λήξει πολύ νωρίτερα.

Όσο για σένα Φράνκο, αν έχεις αποφασίσει να βγεις… βγες! Είναι ποτέ δυνατόν να βγαίνει ο τερματοφύλακας από την εστία του με… χρονοκαθυστέρηση και να μένει δύο μέτρα μακριά από τη μπάλα; Βέβαια, αυτή είναι η εύκολη δικαιολογία. Για το μπλακ άουτ του τελευταίου ημιώρου, δεν φταίει μόνο ο 31χρονος γκολκίπερ, αλλά η γενικότερη καθίζηση των γηπεδούχων, οι οποίοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε στο 2-0.

Μέχρι και ο Ερνέστο το πίστεψε και το πλήρωσε ακριβά. Δεν φτάνει που έβγαλε από το παιχνίδι τον Ορμπάιθ που ήταν -όσο έπαιξε- ο κορυφαίος του αγώνα, αντικατέστησε λίγο αργότερα και τον δεύτερο καλύτερο παίκτη του, τον Ζαν Μακούν. Ο Μοδέστο δεν μπήκε ποτέ στο ρυθμό του αγώνα, ο Ιμπαγάσα είχε το μυαλό του στην επίθεση και ο πανούργος «Αναστό» με τη βοήθεια της τύχης και του Κοστάντσο την έκανε τη ζημιά.

Κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα αδικεί τον Ολυμπιακό, αλλά τα λάθη κάποια στιγμή πληρώνονται. Με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ δεν έτρεξε και τίποτα, αφού ήταν ντέρμπι και όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα. Αυτή η ισοπαλία, όμως, πόνεσε πολύ. Όχι επειδή οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να κερδίσουν, αλλά επειδή έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους και πίκραναν αφάνταστα τον κόσμο τους.

Δικαίωσαν, βέβαια, όλους εκείνους που έλεγαν ότι πρόκειται για...φιλικό παιχνίδι και ότι ο ΟΦΗ θα καθίσει να χάσει. Τι έχουν άραγε να πουν τώρα όλοι αυτοί που έχουν πάντα έτοιμη την καραμέλα; Απλά αστείοι…

Ήταν ένα σκληρό πάθημα αυτό το 2-2 και πρέπει να γίνει καλό μάθημα. Σε τελική ανάλυση δεν απαγορεύεται σε μια ομάδα να κατεβάζει στροφές όταν ακολουθεί δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά απαγορεύεται να τις… σβήνει! Αν τις σβήσει πως θα ανάψουν ξανά, ενώ απομένει ένα τέταρτο μέχρι το τέλος του αγώνα;

Πέρα από τον Κοστάντσο, με προβλημάτισ

Keywords
Τυχαία Θέματα