Μαυραετοί: «Τέλος στην κακομοιριά»

Ο σύνδεσμος φιλάθλων της Δόξας Δράμας, «Οι Μαυραετοί» εξέδωσε ανακοίνωση και τοποθετήθηκε στην… απουσία διοίκησης.

{textlink02}

Οι φίλαθλοι της ομάδας της Δόξας κάλεσαν άπαντες στη ΓΣ της ερασιτεχνικής στις 04/01 και, φυσικά, αναφέρθηκαν σε όσα… δεν έχει κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Σάμιος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Μαυραετών»:

«Δεν ήταν στους σκοπούς μας να ασχοληθούμε σε ανακοίνωση με το ναυάγιο που λέγεται ΠΑΕ Δόξα Δράμας, γιατί αυτό που επιχειρείται σε αυτήν την ομάδα είναι τόσο εμφανές και χοντροκομμένο που θα έμοιαζε σαν να ‘κομίζουμε γλαύκα στην Αθήνα’.

Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του προ πολλού, πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αυτό πιστοποιείται από τις προσελεύσεις. Το να υποδείξουμε το αυτονόητο, που όλη η Ελλάδα βλέπει και γράφει, θα ήταν σαν να υποτιμούμε τον κόσμο. Για τούτο το λόγο επίσης δεν κάναμε ποτέ λόγο για αποχή από το γήπεδο, παρόλο που η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Συνδέσμου απέχει.

Γιατί ακριβώς το ζήτημα είναι η καθολική αποχή του πολύ κόσμου της Δόξας και όχι η αποχή των οργανωμένων. Η θέση μας λοιπόν παραμένει η ίδια: Όποιος έχει την ψυχική δύναμη να αντιπαρέρχεται την κοροϊδία από τη διοίκηση και είναι διατεθειμένος να συνδράμει την ομάδα ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες, έχει όλη τη συμπαράστασή μας, είτε είναι οργανωμένος, είτε όχι. Όποιος από την άλλη θεωρεί ότι με αυτές τις συνθήκες η παρουσία του δε βοηθά σε τίποτε την ομάδα, αλλά μόνο τον ιδιοκτήτη της, έχει και αυτός την απόλυτη κατανόησή μας.

Ωστόσο, με την επίσημη ΠΑΕ να φτάνει σε νέα βάθη, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε, όχι μόνο για να θυμίσουμε τα παλιότερα λάθη της, αλλά για να προστατεύσουμε τον κόσμο από τα καινούργια που μοιάζουν να πηγαίνουν το πράγμα πιο μακριά ακόμη.

Αυτός ο κύριος λοιπόν που έχει τα μούτρα να μιλάει για τη βία στον πιο φιλήσυχο φίλαθλο κόσμο της χώρας και στο Σύνδεσμο, που έχει βραβεύσεις από πανελλαδικά μέσα για τις προσπάθειές του για εξάλειψη της βίας στο ποδόσφαιρο, είναι καιρός να μπει στη θέση του. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είδαμε την ΠΑΕ που τολμάει να παραμυθιάζει τον κόσμο με το φάντασμα της βίας, να βάζει στις κερκίδες των Δοξαίων πολλαπλάσιους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι οποίοι ανενόχλητοι από αστυνομία και σεκιούριτι, έβγαλαν εκτός γηπέδου με τη βία οπαδό της Δόξας, επειδή δεν τους άρεσαν αυτά που έλεγε. Δε μιλάμε για οργανωμένο, μιλάμε για οικογενειάρχη που έρχεται από πιο μακρινή πόλη από τη Δράμα, για να δει την ομάδα του. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφεραν διακριτικά κατά εκατοντάδες στις εν λόγω θύρες. Πού ήταν λοιπόν τα μέτρα της ΠΑΕ για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο; Αυτά δε συνιστούν βία στα γήπεδα; Πώς λοιπόν περιμένει να έχει παραπάνω από τα 146 εισιτήρια που κατάφερε να μας καταντήσει να κόβουμε, όταν δεν προστατεύει ούτε τους ελάχιστους που κάνουν την καρδιά τους πέτρα και πληρώνουν για να παρακολουθήσουν το συνονθύλευμα που έφτιαξε, περιλαμβανομένων και των ελάχιστων που τον βλέπουν ακόμη με θετικό πρόσημο ή έστω ουδέτερα;

Η λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα