Με 8 ομάδες το Κύπελλο, απευθείας f-8!

Μπάχαλο πριν από την κλήρωση του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί τελικά με τρεις ομάδες λιγότερες και απευθείας σε final-8.

Η αναβολή της κλήρωσης του Κυπέλλου (από Τετάρτη σε Πέμπτη) ήταν το… ελαφρύτερο που μπορούσε να συμβεί στον φετινό θεσμό, ο οποίος από προκριματική φάση και final-8 απέκτησε εν μία νυκτί μόνο τελική φάση!

Η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ, μαζί με την έλλειψη εξεύρεσης γρήγορων λύσεων, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, άλλαξε εντελώς τη

μορφή της διοργάνωσης, στην οποία τελικά θα πάρουν μέρος μόνο 8 ομάδες. ΕΑΠ, Κηφισιά και Εθνικός Αλεξανδρούπολης διεμήνυσαν την Τρίτη (17/1) στην ΕΟΠΕ ότι δεν είχαν σκοπό να δηλώσουν συμμετοχή, εφόσον δεν καλύπτονταν τα έξοδα μετακίνησης και το πρόγραμμα περιελάμβανε μακρινό ταξίδι.

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης πρότεινε τη διεξαγωγή ομίλων Βορά και Νότου, η πρόταση δεν πέρασε, υπήρξε όμως συμφωνία για τα έξοδα μετακίνησης και οι τρεις ομάδες δήλωσαν συμμετοχή την Τετάρτη (18/1) λίγο πριν την προγραμματισμένη κλήρωση (που τελικά δεν έγινε). Οι ενστάσεις ωστόσο από Λαμία και Ολυμπιακό για εκπρόθεσμη συμμετοχή άλλαξαν ξανά την τροπή των πραγμάτων και άφησαν τελικά τις τρεις ομάδες εκτός Κυπέλλου.

Με οκτώ ομάδες στην κληρωτίδα, ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ αποφάσισαν να παραλείψουν τα… πολλά – πολλά και να γίνει απευθείας το final-8 στη Σύρο, αφού κανείς δεν μπόρεσε να προτείνει καλύτερη λύση στο πρόβλημα.

Η προκήρυξη άλλαξε σε διάστημα λίγων ωρών, η ΕΣΑΠ, η οποία εδώ και καιρό θέλει να βάλει στους «κόλπους» της τη διοργάνωση για να την… αναβαθμίσει, δεν ήξερε πώς να χειριστεί το θέμα και το φετινό Κύπελλο εξελίσσεται σε θεσμό χωρίς κύρος, αναγνώριση και κυρίως σοβαρότητα…

Keywords
Τυχαία Θέματα