Με ανατροπή και... φωνές η Μπαρτσελόνα ξανά στο -4

Με 2-1 νίκησε η Μπαρτσελόνα εκτός έδρας την Λεβάντε μειώνοντας ξανά στους τέσσερις βαθμούς την διαφορά της από την πρωτοπόρο Ρεάλ. Με αυστηρό πέναλτι πήραν το «τρίποντο» οι Καταλανοί...

Δεν είναι μόνο στο Champions League, αλλά κι εντός των… τειχών, που οι διαιτητές σέβονται περισσότερο απ’ όσο επιτρέπεται τη Μπαρτσελόνα.

Μετά το περιβόητο πέναλτι των «μπλαουγκράνα» στην πρόσφατη αναμέτρηση με τη Μίλαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης,

ένα ακόμα σφύριγμα, αυτή την φορά στο πλαίσιο της Primera Division, εξέθεσε την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία σίγουρα δεν χρειάζεται… σπρώξιμο ούτε για να παίξει «διαστημικό» ποδόσφαιρο, ούτε φυσικά για να κερδίσει τίτλους.

Η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε το βράδυ του Μ. Σαββάτου (14/04) τη Λεβάντε εκτός έδρας και γνωρίζοντας τη νίκη της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης λίγο νωρίτερα επί της Χιχόν, έπαιζε με τη… πλάτη στον τοίχο, μία εβδομάδα πριν το clasico, καθώς η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους εφτά βαθμούς για την «Βασίλισσα».

Το ματς δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους Καταλανούς, καθώς η Λεβάντε προηγήθηκε μ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρκέρο, έπειτα από χέρι εντός περιοχής του Μπούσκετς.

Οι δύο ομάδες πήγαν μ’ αυτό το 1-0 στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, στην επανάληψη ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» βγήκαν αποφασισμένοι να «γυρίσουν» το παιχνίδι και να μείνουν ζωντανοί στη «μάχη» του τίτλου… Και τα κατάφεραν, έστω κι αν χρειάστηκαν και το – καθιερωμένο πλέον – «σπρώξιμο» του ρέφερι.

Οι παίκτες της Μπάρτσα «έκρυψαν» τη μπάλα στο 64’ πριν ο Μέσι την εμφανίσει στα δίχτυα της Λεβάντε για τα 1-1 κι έξι λεπτά αργότερα, στο 70’, ο Αργεντίνος μπήκε στα καρέ της γηπεδούχου ομάδας, όπου ο Κουένκα προσπάθησε να του κλείσει τον δρόμο, χωρίς πάντως να κάνει κάτι αντικανονικό… Ο διαιτητής καταλόγισε το – τουλάχιστον αυστηρό, αν όχι ανύπαρκτο – πέναλτι και ο Μέσι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετέτρεψε την εσχάτη των ποινών στο τελικό 2-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Ως εκ τούτου η ομάδα της Βαρκελώνης μείωσε στους τέσσερις βαθμούς την διαφορά της από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία… περιμένει με «άγριες» διαθέσεις την επόμενη αγωνιστική στο «Καμπ Νόου» στο ντέρμπι που… κόβει την ανάσα ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη!

Keywords
Τυχαία Θέματα