Με αριθμούς το Πανηλειακός- Απόλλων

Η προϊστορία των αγώνων μεταξύ Πανηλειακού και Απόλλωνα Σμύρνης σε επίπεδο Γ’ Εθνικής «βγάζει» νικητές του Πυργιώτες. Ποιο είναι το πιο ευρύ σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Δύο παιχνίδια έχουν δώσει Πανηλειακός και Απόλλων Σμύρνης με γηπεδούχο την ομάδα του Πύργου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και έχει καταγραφεί μία νίκη και μία ισοπαλία.

Σε σύνολο πέντε αγώνων στην τρίτη κατηγορία, ο Πανηλειακός έχει την παράδοση με το μέρος του, αφού μετρά τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και καμία ήττα.

Η πιο ευρεία εντός έδρας νίκη της ομάδας του Πύργου ήταν στις 3 Ιανουαρίου 2007, σε

επίπεδο Γ’ Εθνικής, όταν επικράτησε 4-0 με ισάριθμα τέρματα που σημείωσε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ντιόγκο Κρόνχαρντ. Με το ίδιο σκορ είχε επιβληθεί και στη Β’ Εθνική δύο χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 21 Φεβρουαρίου 2005.

Ωστόσο, το πιο ευρύ σκορ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων το έχει πετύχει ο Απόλλων Σμύρνης, που είχε νικήσει με το εμφατικό 5-0 τον Πανηλειακό στις 21 Μαρτίου 1999 για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Τα γκολ είχαν σημειώσει ο Ηλίας Αναστασάκος και από δύο οι Θοδωρής Παπαδημητρίου και Αντώνης Δαμίγος. Τότε, στη σύνθεσή του ο Απόλλων Σμύρνης είχε μεταξύ άλλων παίκτες, όπως οι Χαλκιάς, Λαμπριάκος, Αναστασάκος Κολιτσιδάκης, Φορτούζι, Ντικουμέ, Άνταμτσικ! Την κυανόλευκη φανέλα έχουν φορέσει και άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα σαλόνια της Α’ Εθνικής και έχουν παίξει κόντρα στον Πανηλειακό, όπως οι Νικολαΐδης, Κόλα, Μήνου, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης, Βάντσικ.

Από την πλευρά του, ο Πανηλειακός «καυχιέται» για παίκτες που έχουν τιμήσει στο παρελθόν με την παρουσία τους την ομάδα και έχουν διαπρέψει. Μεταξύ αυτών οι Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Κυζερίδης, Λάκης, Τοχούρογλου, Σαπάνης, Ουζουνίδης, Νεμπεγλέρας, Κόλτζος, Άγγελος Γεωργίου, Τασιόπουλος, Γκώνιας, Μπάντοβιτς, Βύντρα, Ταραλίδης, Καράμπελας, οι οποίοι έχουν ζήσει τα ντέρμπι της Α’ Εθνικής με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ιστορικές ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, με τον Πανηλειακό να διατηρεί τα… πρωτεία, μια και έχει συνολικά δεκατρείς νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις οκτώ ήττες.

Έχει νικήσει πέντε φορές στην Α’ Εθνική, άλλες τόσες στη Β’ και τρεις φορές στη Γ’ Εθνική.

Πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα, εκ των οποίων τα δύο στη Γ’ Εθνική, το ένα στην Α’ και τη Β’, και το άλλο στο Κύπελλο Ελλάδος.

Από τις οκτώ ήττες που έχει δεχθεί, οι τέσσερις έχουν συμβεί στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και οι υπόλοιπες στο Κύπελλο Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα