Με ένα Meriva συμπληρώθηκαν τα 11.000.000 «ισπανικά» Opel

Η Opel γιόρτασε την παραγωγή έντεκα εκατομμυρίων οχημάτων στο εργοστάσιο της Figueruelas στην περιοχή της Αραγονίας (Ισπανία).

Το αυτοκίνητο ορόσημο, είναι ένα Meriva Cosmo 1.7 CDTI με 110 ίππους και 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η αυτόματη έκδοση 110 ίππων έκανε πρόσφατα ντεμπούτο για τους αγοραστές πετρελαιοκίνητων Meriva. Το συγκεκριμένο

αυτοκίνητο είναι χρώματος Casablanca White και προορίζεται για την Ιταλία, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Opel.

Το Meriva κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα άνεσης και ευκολία πρόσβασης χάρη στο σύστημα πίσω θυρών FlexDoors. Επίσης είναι το πρώτο και μοναδικό μοντέλο που έχει πιστοποιηθεί με σφραγίδα AGR για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του (AGR = Aktion Gesunder Rücken – Action for Healthy Back) η οποία περιλαμβάνει FlexDoors, σύστημα καθισμάτων FlexSpace, προαιρετικά εργονομικά εμπρός σπορ καθίσματα και πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix (επίσης προαιρετικό) – όλα αποκλειστικότητες της Opel.

Η είδηση για το 11.000.000ό αυτοκίνητο του Ισπανικού εργοστασίου συμπίπτει με την αναβάθμιση της γκάμας του Meriva, η οποία πρόσφατα εφοδιάστηκε με βελτιωμένους κινητήρες που αποδίδουν περισσότερη ισχύ εμφανίζοντας λιγότερη κατανάλωση.

Η τεχνολογία Start/Stop θα διατίθεται τώρα σε όλες τις εκδόσεις ισχύος του βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων. Στην έκδοση με τους 120 ίππους η κατανάλωση μειώθηκε από 5,9 σε 5,7 λίτρ ανά 100 χλμ. Οι μηχανικοί δημιούργησαν επίσης μία 6-τάχυτη έκδοση με ροπή 20,4 kgm- βελτιωμένη κατά 14 % σε σχέση με την 5-τάχυτη.

Αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε αυξημένα επίπεδα άνεσης με λιγότερες αλλαγές σχέσεων. Η κινητήρια μονάδα που διατίθεται τώρα με το Meriva είναι κατά δέκα ίππους ισχυρότερη από την προηγούμενη αυτόματη έκδοση 1,7 CDTI, εν τούτοις εκπέμπει μόνο 160 γρ./χλμ. CO2 – οκτώ γραμμάρια λιγότερο ανά χιλιόμετρο σε σχέση με την προηγούμενη. Για όσους ενδιαφέρονται για το κόστος αλλά και το περιβάλλον, προσφέρεται ο 1,4 LPG Turbo ecoFLEX με 120 ίππους που αλλάζει πρόγραμμα λειτουργίας μεταξύ βενζίνης & LPG με το πάτημα ενός μπουτόν. Έχει χαμηλότερο κόστος καυσίμου και εκπομπές C02 μόλις 124 γρ./χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα