Με «εξάρα» στον τελικό η Αθλέτικ

01:11 8/2/2012 - Πηγή: OnSports

Το 25ο Κύπελλο Ισπανίας της ιστορίας της θα διεκδικήσει φέτος η Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθώς συνέτριψε με 6-2 την Μιραντές και προκρίθηκε στον τελικό του ερχόμενου Μαΐου.

Ο Φερνάντο Λορέντε πέτυχε δύο από τα πέντε γκολ της ομάδας του στο 71ο και στο 75ο λεπτό «σφραγίζοντας» την πρόκριση. Ούτως ή άλλως, οι Βάσκοι είχαν επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι και είχαν σοβαρό πλεονέκτημα.

Οι Μουνιάιν στο 11ο λεπτό, Σουσαέτα στο 14ο και Τζον Αουρτενέτ

στο 22ο λεπτό είχαν διαμορφώσει το 3-0, ενώ ο Άιτορ Μπλάνκο μείωσε προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, σε 3-1 στο 57ο λεπτό και σε 5-2 στο 86ο για την Μιραντές. Πάντως, ο Σέζαρ Κανέδα ήταν αυτός που «έγραψε» το τελικό 6-2 με αυτογκόλ στο 88ο λεπτό.

Γενικά ο αγώνας απόλεσε το ενδιαφέρον του από τα πρώτα λεπτά, αφού η Αθλέτικ ετοιμαζόταν από νωρίς για την 36η της παρουσία σε τελικό Copa Del Rey. Φέτος, ο σύλλογος του Μπιλμπάο θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα ή την Βαλένθια. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο πρώτο ματς και εκκρεμεί ο επαναληπτικός του «Camp Nou».

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραϊζόζ, Ιραόλα, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτ, Χάβι Μαρτίνεζ, Σουσαέτα, Ιτουράσπε (58' Ντομίνγκεζ), Άντερ (74' Πέρεζ), Λορέντε, Όσκαρ, Μουνιέιν (77' Λόπεζ).
Μιραντές: Πέρεζ, Κανέδα, Μπλάνκο, Ραούλ Γκαρσία, Γκαρμέντια, Μάρτινς (68' Νάτσο Γκάρο), Ιρίμπας (56' Μπόρελ), Μουζίκα, Ινφάντε, Αρόγιο (46' Μουνέτα), Λαμπάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα