Με φόντο την… ύπαιθρο η τελετή έναρξης!

Η… ζωή στη βρετανική ύπαιθρο, θα είναι το σημείο αναφοράς της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου στις 27 Ιουλίου, όπως έγινε γνωστό!

Στο Ολυμπιακό στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας το σκηνικό θα αποτελείται από πεδιάδες, αγελάδες, πάπιες, άλογα που θα

σέρνουν άροτρα, αλλά και χωρικούς που θα παίζουν κρίκετ!

Όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, καλλιτεχνικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2008», επιθυμία του ήταν να δημιουργήσει ένα αγροτικό τοπίο στην τρίωρη τελετή έναρξης των Αγώνων, με λαϊκή συμμετοχή που θα αποδώσει κλασικά μουσικά ακούσματα των Βρετανών, δοσμένα με τρόπο που θα αντικατοπτρίζει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας…

«Θα στήσουμε ένα κανονικό λιβάδι με πραγματικό γρασίδι και αληθινά ζώα, κάτι που στην πραγματικότητα μας κάνει πολύ υπερήφανους», δήλωσε ο Μπόιλ σε δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας έτσι το βασικό σκηνικό της τελετής έναρξης.

Στο σκηνικό, όπως είπε, θα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει την ύπαρξη και των τεσσάρων εθνών της Βρετανίας, ενώ θα γίνεται αναφορά και στην αύξηση του αστικού πληθυσμού με τα προβλήματα διαβίωσης στις σημερινές μεγαλουπόλεις... Παρόντα θα είναι και τα σύμβολα των εθνοτήτων, δηλαδή το τριαντάφυλλο για την Αγγλία, το γαϊδουράγκαθο για τη Σκοτία, το λινάρι για τη Βόρεια Ιρλανδία και ο ασφόδελος για την Ουαλία!

Η τελετή έναρξης, που θα είναι πλημμυρισμένη από το πράσινο και τη μουσική, αναμένεται να κοστίσει 27 εκατομμύρια λίρες, ενώ υπολογίζεται ότι θα την παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο και πλέον τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Θα αρχίσει στις εννιά το βράδυ τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα