Με ηγέτη τον Ρόμπεν η Ολλανδία

00:22 1/3/2012 - Πηγή: OnSports

Εντυπωσιακές ήταν οι φιλικές αναμετρήσεις 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Euro με αρκετές ομάδες να δηλώνουν «παρούσες» για τα τελικά της διοργάνωσης.

Από τις καλύτερες αναμετρήσεις που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης έλαβε μέρος στο «Γουέμπλεϊ» όπου η Αγγλία, υποδέχτηκε την Ολλανδία. Οι «οράνιε» επικράτησαν 3-2 των «λιονταριών» σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι.

Ο Ρόμπεν στο 57’ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μπερτ Φαν Μάαρβικ, με τον Χούντελααρ ένα λεπτό αργότερα να κάνει το 2-0! Η ομάδα του Στιούαρτ

Πιρς απάντησε όμως! Ο Κέιχιλ στο 85’ με πολύ ωραίο τρόπο μείωσε σε 2-1, ενώ ο Γιάνγκ στο 91’ ισοφάρισε σε 2-2. Παρόλα αυτά, ο Ρόμπεν με το δεύτερό του τέρμα, στο 92’ έκανε το 3-2.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και η Γαλλία στο «Βέζερσταντιον» απέναντι στη Γερμανία, επικρατώντας 2-1. Ο Ζιρού στο 21’ άνοιξε το σκορ για τους «τρικολόρ» με τον Μαλουντά στο 69’ να κάνει το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Κακάου στο 91’.

Για ακόμα μία φορά, η Ιταλία απογοήτευσε με την εμφάνισή της και υπέστη τη δεύτερή της συνεχόμενη ήττα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έκαναν την έκπληξη επικρατώντας 1-0, με τέρμα του Κλιντ Ντέμπσεϊ στο 55’.

Θετική εμφάνιση έκανε η αντίπαλος της Ελλάδας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Πολωνία, η οποία φιλοξένησε την Πορτογαλία στα εγκαίνια του Σταδίου της Βαρσοβίας. Η πρώτη αντίπαλος της Ελλάδας παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στους Πορτογάλους, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση.

Στο 1-1 έμεινε η άλλη αντίπαλος της Ελλάδας, Τσεχία που φιλοξενήθηκε από τον Ιρλανδία. Ο Μπάρος στο 50’ άνοιξε το σκορ για τους Τσέχους, με τον Κοξ να ισοφαρίζει στο 87’ για τους γηπεδούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα