Με μια μεταγραφή, μια «υποτροφία» δώρο!

Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μιλά στους εκπροσώπους του Τύπου και να παραδέχεται πως: «θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα πως είμαστε έστω στο 50% της κατάστασης που θέλω την ομάδα».

Αυτά τα λόγια κρύβουν την απόλυτη αλήθεια του Παναθηναϊκού, τούτες τις ώρες. Τα αίτια τα έχουμε πει ξανά και τα εξήγησε καλύτερα από τον καθένα ο Ζοτς.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης θα τον βρει τον δρόμο του, θυμηθείτε το. Μέχρι να ενεργοποιηθεί

ο… αυτόματος πιλότος όμως, θα πρέπει οι «επιβάτες» να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Οι παίκτες να καταλάβουν τα ζητούμενα του Ομπράντοβιτς, κι μάλιστα πολύ συντομότερα, σε σχέση με τους προκατόχους τους. Αυτό μπορεί να τους… αδικεί λίγο καθώς τους φορτώνει με το «καλημέρα» πολλά κιλά άγχους, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα και όλοι οφείλουν να την δουν κατάματα. Γιατί εάν ο Στράτος Περπέρογλου ήταν υγιής, εάν ο Τσαρτσαρής μπορούσε να βοηθήσει, τότε παραδείγματος χάρη, ο Πατ Καλάθης και ο Στίβεν Σμιθ θα μπορούσαν να καθίσουν περισσότερη ώρα στον πάγκο, σε ένα κρίσιμο τεστ για την ομάδα και τους ίδιους.

Δεν είναι θέμα ανικανότητας, αλλά προσαρμογής. Και κακά τα ψέματα στον Παναθηναϊκό αργούν οι νέοι παίκτες να μπουν στο νόημα, καθώς ο Ζοτς και οι συνεργάτες του, έχουν αναγάγει το άθλημα σε επιστήμη. Οπότε είναι ηλίου φαεινότερο πως όταν μαζί με τη μεταγραφή, παίρνεις και «υποτροφία» για ένα Πανεπιστήμιο του αθλήματος, τραβάς το ζόρι σου. Το έπαθε ο Νικόλας στο πρώτο του εξάμηνο, το έπαθε και ο Σάτο, πέρσι.

Με αυτά και με αυτά ο Παναθηναϊκός ψάχνει την πρώτη του εφετινή νίκη στην Ευρωλίγκα και ο κόσμος πρέπει να του δώσει φτερά. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και όποιος περιμένει 20άρα, βλέπει άλλο έργο. Οπότε όλοι στο ΟΑΚΑ, λες και είναι τελικός. Γιατί αυτά τα παιδιά σας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ. Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο να δεχτεί ο φίλος του «τριφυλλιού» πως δεν θα κερδίσει άνετα τη Μάλαγα. Παρόλα αυτά όπως λέγαμε και το καλοκαίρι, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει.

ΥΓ.: Ας ευχηθούμε όλοι καλή δύναμη στον Στράτο. Θα επιστρέψει και θα είναι ξανά ευτυχισμένος και χαρούμενος αυτός, ενώ η ομάδα θα είχε στη μηχανή της έναν από τους στυλοβάτες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα