Με Πορτογαλία η Εθνική στο ντεμπούτο Βακάλη

Την Πορτογαλία αντιμετωπίζει η Εθνική γυναικών στην επιστροφή του Βακαλή στον πάγκο.

Με τον Σωκράτη Βακάλη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον πάγκο, η Εθνική γυναικών αντιμετωπίζει την Τετάρτη (21/3, 18.00) την Πορτογαλία στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του EURO 2012.

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής αθλήτριες: Ασπασία Λέκκα, Κατερίνα Βαφειάδου, Αθανασία Στρατάκη, Βάγια Μπαλάφα,

Μαρία Στασινού, Δήμητρα Μπατζαρακούδη, Κασσάνδρα Χοτοκουρίδου, Μαρία Χατζηπαρασίδου, Ρούλα Κοτσαμπουικίδου, Νικολέτα Μαυρογιώργη, Φραγκούλα Παπανικολάου, Λαμπρίνα Τσάκαλου, Σοφία Δημητρίου, Ελσα Μάστακα, Ελένη Αναστασίου, Ελένη Μούρνου και Μαρία Παπαδοπούλου.

Αναφερόμενος στην επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι πάλι στον πάγκο. Κάθε ευκαιρία εκπροσώπησης της χώρας σου είναι σημαντική. Νομίζω ότι είμαι στην πιο ώριμη φάση της προπονητικής μου καριέρας για να οδηγήσω την ομάδα και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα και της ιδιαιτερότητες του γυναικείου χάντμπολ.

Πιστεύω σε βάθος χρόνου να δημιουργήσουμε κλίμα αλλαγής. Από την ανυποληψία να περάσουμε στην τιμητική θέση, ώστε να μας εκτιμούν αγωνιστικά και να γίνουμε πρεσβευτές του γυναικείου αθλητισμού και της Ελλάδας».

Για το αυριανό ματς με την Πορτογαλία, ο Σωκράτης Βακάλης σχολίασε: «Είναι ένας δύσκολος αγώνας. Αντικειμενικά η Πορτογαλία είναι καλύτερη θέση από εμάς. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, παρότι δεν είχαμε πολλές ημέρες στην διάθεση μας, αλλά το αρνητικό είναι πως δεν έχουμε φιλικά στα πόδια μας. Ευελπιστούμε να παίξουμε ωραία και αν μπορέσουμε θα διεκδικήσουμε κάτι. Οι κοπέλες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, αφού το πρωτάθλημα μόλις τελείωσε.

Ανταποκρίθηκαν στο καμπ, που είχε υψηλά στάνταρ, όμως δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ για το ματς με την Σερβία τον Ιούνιο και την γενικότερη προετοιμασία, λόγω της μεγάλης απραξίας. Όποια αθλήτρια δεν δουλέψει ατομικά και δεν επαλειφθεί της κατάστασης της θα είναι εκτός ομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα