Με Σλοβακία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Λιγκ

10:27 1/6/2012 - Πηγή: OnSports

Η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών στο δεύτερο τουρνουά της στο φετινό ευρωπαϊκό λιγκ, πάιζει στις (18:00) με τη Σλοβακία στο Τερουέλ της Ισπανίας.

Η ομάδα της κεντρικής Ευρώπης ήταν αντίπαλος της Ελλάδας και στο 1ο τουρνουά στην Κατερίνη, όπως και η οικοδέσποινα Ισπανία που θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο. Η νέα

στην… παρέα είναι η Δανία, η οποία για πολλούς είναι άγνωστη, αν εξαιρεθούν 3-4 παίκτες της που παίζουν σε προηγμένα πρωταθλήματα.

Μετά τις δύο νίκες επί του Ισραήλ και της Σλοβακίας και την ήττα από την Ισπανία στο 1ο τουρνουά, η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να μαζέψει κι άλλους πόντους και γι αυτό επέλεγησαν για την 12άδα οι Αχιλλέας Παπαδημητρίου, Θάνος Παπαδημητρίου, Θάνος Τερζής, Κώστας Στιβαχτής, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Γιώργος Πετρέας, Χρήστος Μπέλος, Δημήτρης Ριζόπουλος, Μιχάλης Σαρικεϊσογλου, Θεόκλητος Καριπίδης, Νίκος Σμαραγδής.
Οπως τόνισε ο ακραίος της Εθνικής, Δημήτρης Ριζόπουλος, «θα αντιμετωπίσουμε δύο ομάδες που τις ξέρουμε (Ισπανία, Σλοβακία) και μία καινούργια (Δανία). Στόχος είναι να δείξουμε την ίδια αγωνιστικότητα με τα προηγούμενα τουρνουά. Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Η ομάδα είναι καινούργια δεν μπορούμε να μιλάμε για συγκομιδή βαθμών ακόμα, εμείς θέλουμε να παλεύουμε κάθε πόντο».


Ο έμπειρος παίκτης της εθνικής, ο Νίκος Σμαραγδής, σχολίασε: «Ερχόμαστε πιο έτοιμοι στο 2ο τουρνουά, έχοντας ήδη 3 ματς στα πόδια μας. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη κόντρα σε Ισπανία και Σλοβακία. Την Δανία δεν την ξέρουμε, αλλά θα προλάβουμε να την μάθουμε, διότι παίζουμε μαζί την Κυριακή».
Ο Παναγιώτης Πελεκούδας, επισήμανε πως: «Είναι σημαντικό να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν παίξουμε καλά. Κάθε μέρα προπονούμαστε σε τακτικά και μη στοιχεία, οπότε βελτιωνόμαστε». Ο έτερος μπλοκέρ, Γιώργος Πετρέας, τόνισε: «Είμαστε νέα ομάδα, οπότε κάθε ματς που περνάει είναι κέρδος. Στην Κατερίνη κόντρα στην Ισπανία δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στην συνέχεια αλλάξαμε προς το καλύτερο την εικόνα μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω θα το δείξουμε αύριο».


Τέλος, ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος είπε: «Ήμασταν ανταγωνιστικοί στο 1ο τουρνουά και πήραμε δύο νίκες. Η Ισπανία είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά τις άλλες μπορούμε να τις κοντράρουμε στα ίσια». Ο πασαδόρος Κώστας Στοιβαχτής επισήμανε: «Θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερο βόλεϊ και να διεκδικήσουμε νίκες. Η Σλοβακία έχει πολύ ψηλά κορμιά, έχει τα ατού της. Η Ισπανία κατεβαίνει πλήρεις σε όλα τα ματς και διεκδικεί το τρόπαιο».

Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 1/6/2012
18:00 Ελλάδα-Σλοβακία
21:00 Ισπανία-Δανία

Σάββατο 2/6/2012
16:00 Δανία-Σλοβακία
19:00 Ισπανία-Ελλάδα

Κυριακή 3/6/2012
16:00 Ελλάδα-Δανία
19:00 Σλοβακία-Ισπανία

Ρεπό: Ισραήλ

Η βαθμολογία 1ου ομίλου (σε 3 αγώνες)
1. Ισπανία 9
2. Ελλάδα 5
3. Σλοβακία 4
4. Δανία 0
5. Ισραήλ 0

Keywords
Τυχαία Θέματα