Με το «δεξί» τρεις Έλληνες στο Κύπελλο Κόσμου

Απόλυτα θετικό απολογισμό είχαμε από τη συμμετοχή τριών ταλαντούχων σπαθιών μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως Νέων U-20 στο Λουξεμβούργο.

Στην παρθενική, δηλαδή, αυτή εξόρμησή των Ελλήνων για τη νέα περίοδο, σε ένα όπλο όπου στηρίζονται πολλές προσδοκίες, και οι τρεις αθλητές μας πέρασαν στην «64άδα» και πέτυχαν να βαθμολογηθούν (!), μέσα από ένα εξαιρετικά δυνατό συναγωνισμό (131 συμμετοχές).

Ειδικότερα στο «ταμπλό των 64»:

O
(πρωταθλητής Ελλάδος Νέων & Ανδρών 2011) Θοδωρής Νάκης έφτασε ψηλότερα κι από τους τρεις (14ος με κέρδος 8β στην παγκόσμια κατάταξη), αφού απέκλεισε διαδοχικά δύο Ούγγρους (Σάγιο 15/5 & Ματίας 15/3), για να χάσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά από τον Ιταλό, Καπορίζι (9/15).Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (30ός με κέρδος 4β.) πέρασε από τον Γερμανό, Ρόις (15/10), αλλά ηττήθηκε «για τους 16» από τον Νέμεθ/Ουγγαρία (11/15).Ο Σάββας Καββαδίας (ο οποίος μεταπήδησε πλέον στον ΑΣΑΟ) κατατάχτηκε 55ος με αντίκρυσμα 2β., αφού ηττήθηκε «για τους 32»από τον Ιταλό, Ινκαρόλα (12/14).

Το ερχόμενο Σάββατο (12/11), εξάλλου, υπάρχει επιστροφή στις εθνικές διοργανώσεις της ξιφασκίας με το Α΄ μέρος του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ. Οι αγώνες αφορούν στο ξίφος ασκήσεως Ανδρών/Γυναικών.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα