Μια χαλασμένη Μπαρτσελόνα

Χαίρετε κύριοι

Ο Μουρίνιο πέτυχε μια απίστευτα δύσκολη αποστολή. Τη δεύτερή του χρονιά στην Ισπανία πήρε το πρωτάθλημα από τη Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερε να φτάσει (ήταν αδύνατον κάτι τέτοιο) την ομάδα του στα επίπεδα της Μπαρτσελόνα. Δούλεψε όμως πολύ και πέτυχε να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα παίζει σε μεγαλύτερα στάνταρντ απ΄ όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Η φετινή Ρεάλ έγινε πιο επιθετική είχε διάρκεια και μέσα στο χρόνο έσπασε πολλά ρεκόρ. Χωρίς όμως ποτέ να γίνει απολαυστική ή να μοιάζει με ένα σύνολο δίχως αδυναμίες. Το περασμένο

Σάββατο στο Καμπ Νου βρήκε απέναντί του τη χειρότερη Μπαρτσελόνα που έχουμε δει από την ημέρα που την ανέλαβε ο Γκουαρντιόλα. Τον Πεπ το έφαγαν τα πειράματα.

Τον άνθρωπο δεν τον κρίνω καθώς αυτά τα χρόνια στη Βαρκελώνη έχει δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Νομίζω όμως πως φέτος στο μυαλό του είχε μια πολύ εξεζητημένη ποδοσφαιρική λογική και μπέρδεψε αρκετά την ομάδα του. Η Μπαρτσελόνα σε αρκετά παιχνίδια φέτος άφησε το 4-3-3 και πήγε σε μια τακτική με προσαρμογές. Αυτό που έπαιξε χτες για παράδειγμα θα το διαβάσουμε σαν 3-4-3 στην πράξη όμως η τοποθέτηση των παικτών στο γήπεδο ήταν αρκετά πιο περίπλοκη. Ο Πουγιόλ βρισκόταν πάρα πολύ προς την πλευρά του Ρονάλντο και αυτή η κίνηση ανάγκαζε τους Μασεράνο, Αντριάνο να κλείνουν προς τα μέσα. Προσωπικά αν και απο την Αθήνα είμαι λίγο βλάχος και δεν χειρίζομαι πολύ καλά την τεχνολογία. Δεν έχω δηλαδή να σας δείξω κάποιο ειδικό γράφιμα. Ο χώρος όμως που βγήκε ο Οζίλ στο 73ο λεπτό και πέρασε τη μπάλα στο Ρονάλντο ήταν συνέχεια κενός. Όποτε οι συνθήκες του αγώνα ήταν τέτοιες που ήθελαν τον Μπούσκετς να λειτουργεί σαν εξάρι, ο Πουγιόλ έπαιζε δεξιά, οι Μασεράνο, Αντριάνο έκαναν αμυντικό δίδυμο και η αριστερή πλευρά της Μπάρτσα ήταν κενή.

Το ποδόσφαιρο πολλές φορές σε τιμωρεί. Όχι πάντα, στο χτεσινό παιχνίδι όμως η Μπαρτσελόνα πλήρωσε όλες τις επιλογές των Γκουαρντιόλα που αρχικά φάνταζαν υπερβολικές. Παίζοντας χωρίς τον Πικέ με κεντρικό δίδυμο δίχως κανέναν καθαρό στόπερ. Στα πρώτα δύο στημένα η άμυνα της Μπάρτσα χάνει τις κεφαλιές με τη δεύτερη φάση να γίνεται γκολ. Με τη διάταξη που κατέβασε όλη την αριστερή πλευρά υπήρχε μια τρύπα. Στο 73ο λεπτό οι Οζίλ, Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκαν τέλεια το τόξο που άφηναν κενό οι παίκτες του Πεπ και έγινε το 1-2. Επίσης παραξένεψε η επιλογή Τέγιο σε μια θέση που θα μπορούσε να αγωνιστεί ο σαφώς πιο έμπειρος Πέδρο. Η Μπαρτσελόνα ακόμα και στη χειρότερή της μέρα έχει τον τρόπο να βγάζει φάσεις τετ-α-τετ. Σε αυτές όλες όμως βγήκε ο Τέγιο, ο οποίος όμως τις τελείωσε με άθλιο τρόπο.

Έχω την αίσθηση πως ο Γκουαρντιόλα ήθελε να προστατέψει τη Μπαρτσελόνα από το ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών του. Και γι' αυτόν το λόγο άφησε εκτός ομάδας στα τελευταία παιχνίδια τον Πίκε, δεν χρησιμοποίησε στα μεγάλα ματς τον Πέδρο και κρατά πάντοτε πολύ ψηλά τον Ινιέστα. Μόνο που η Μπαρτσελόνα θα λειτουργούσε καλύτερα έχοντας τον ντεφορμέ Πικέ στο κέντρο της άμυνας παρότι αν παίξει χωρίς αυτόν, όπω

Keywords
Τυχαία Θέματα