Μιραλάς: «Έχουμε όλα τα στοιχεία για μια καλή πορεία»

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι ο… φιλοξενούμενος του σημερινού match program που εκδόθηκε για τις ανάγκες της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ρούμπιν Καζάν.

Ο Βέλγος επιθετικός μίλησε για το παιχνίδι με την Ρούμπιν, στη Μόσχα, για το αποψινό, στο Καραϊσκάκη, αλλά και το ενδεχόμενο να πετύχει σήμερα το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Διαβάστε

αναλυτικά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Κέβιν Μιραλάς στο επίσημο match program του Ολυμπιακού ενόψει του σημερινού αγώνα απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν:

-Ήταν πράγματι τόσο δύσκολο το πρώτο παιχνίδι με την Ρουμπίν;

«Ήταν ένα πραγματικά πολύ δύσκολο ματς γιατί νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν είχε ξαναπαίξει σε τόσο κρύο και παρόλο που τελικά έγινε πολύ νωρίς, μόλις στη 1 το μεσημέρι, το κρύο ήταν αφόρητο. Το καλό όμως είναι ότι ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτήν την αναμέτρηση τόσο αγωνιστικά όσο και εγκεφαλικά, οπότε καταφέραμε και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα παρά τις δύσκολες συνθήκες.»

-Εσύ προσωπικά είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου σε αυτό το ματς;
«Ναι, αρκετά. Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές δεν έχει τόση σημασία να πετυχαίνω εγώ το γκολ αλλά να κερδίζει η ομάδα. Επιπλέον, αν δεν έχω κατοχή της μπάλας προσπαθώ να βελτιώνω την τεχνική αλλά και την άμυνά μου και να πιέζω κι εγώ όσο περισσότερο μπορώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, πράγμα που θεωρώ έκανα σε αυτό το παιχνίδι. Εύχομαι την Πέμπτη να κάνω τη διαφορά.»

-Ήταν φαντάζομαι άλλωστε και πολύ δύσκολο να σουτάρεις στους -15, έτσι;
«Ακριβώς. Όσο έκανες απλές πάσες και εναλλαγές της μπάλας ήταν εντάξει αλλά το σουτ ήταν απίστευτα δύσκολο γιατί ήταν σαν να κλωτσάς τσιμέντο. Η μπάλα ήταν παγωμένη και δεν αισθανόμασταν τα άκρα μας οπότε ήταν πολύ επίπονο το σουτ, δεν ήταν καθόλου απλό. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς είχαν πρόβλημα με τα δάχτυλα των χεριών αλλά και των ποδιών τους. Εγώ προσωπικά, εκτός από τα πόδια, αισθανόμουν και τα αυτιά μου παγωμένα.»

-Στον επαναληπτικό ο Ολυμπιακός θα μπει με ένα μικρό προβάδισμα, το 1-0 του πρώτου αγώνα. Πιστεύεις ότι είναι αρκετό για την πρόκριση;
«Νομίζω ότι είμαστε ακόμα στα μισά της διαδρομής. Παίξαμε το πρώτο παιχνίδι και το πήραμε αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας άλλο ένα, το άλλο μισό. Αυτό το 1-0 μας δίνει ένα προβάδισμα που βοηθάει αλλά πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί και στο Καραϊσκάκη, ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως είναι ότι η Ρουμπίν θα παίξει ένα εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο δεν έχει τίποτα να χάσει. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν τελείως απελευθερωμένα και άρα θα δούμε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από αυτόν που είδαμε στη Ρωσία. Πιστεύω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.»

-Η αλήθεια είναι ότι όλοι μιλάμε για τις συνθήκες του πρώτου αγώνα και σχεδόν κανείς δεν έχει εστιάσει στην αντίπαλο. Εσένα η Ρουμπίν, πώς σου φάνηκε σαν ομάδα;
«Προσωπικά πιστεύω ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν μας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα γιατί πα

Keywords
Τυχαία Θέματα