Μόνο έτσι ξεπερνάς τις αδυναμίες και τις ελλείψεις σου

22:42 7/2/2012 - Πηγή: OnSports

Θα συνεχίσω να επιμένω από δω τουλάχιστον, να προσπαθώ όσο μπορώ να κουβεντιάζουμε την ποδοσφαιρική πλευρά των όσων βλέπουμε και ακούμε. Καταλαβαίνετε και σεις ότι είναι μεγάλος ο πειρασμός να… βουτήξω και στα υπόλοιπα που σκάνε ένα-ένα μύτη, αλλά υπάρχουν δυο λόγοι που δεν το κάνω.

Ο πρώτος είναι, πως είναι τόσο προβλέψιμα πια και αναμενόμενα όλα –ακόμα και ως προς την χρονική στιγμή που εκδηλώνονται- που δεν έχει νόημα πια να ασχολείσαι. Τουλάχιστον για όσους επιμένουν ακόμα να θεωρούν νοήμονες τους εαυτούς τους.

Ο δεύτερος λόγος, είναι πως όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ποδοσφαιρική

πραγματικότητα και ακόμα περισσότερο να βρεις απαντήσεις σε ένα ποδοσφαιρικό πρόβλημα, τότε μόνο με βάση την λογική του ποδοσφαίρου μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Αν επιχειρήσεις να το εντάξεις κι αυτό στην λογική των υπολοίπων, τότε δεν έχεις καμιά ελπίδα. Ούτε κάτι σωστό να πεις, ούτε λύση να βρεις. Να κάνεις… εξυπηρετήσεις πιθανόν. Αλλά απαντήσεις και λύσεις σε καμία περίπτωση.

Στο δια ταύτα λοιπόν.

Κατ’ αρχήν φίλοι μου και το λέω ειδικά για σας του Παναθηναϊκού, λίγη ψυχραιμία. Δεν γίνεται μετά από κάθε στραβή, να είμαστε τόσο εύκολοι και ευάλωτοι, σε αστείες ποδοσφαιρικά εξηγήσεις και δικαιολογίες.

Για παράδειγμα. Είναι απώλεια το να μην παίζει ο Λέτο. Συμφωνώ. Όμως δεν γίνεται ποδοσφαιρικά, η εξήγηση γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός από την Λειβαδιά, να είναι ότι του έλειπε ο Λέτο. Έλεος πια. Δεν υπάρχει αυτό στο ποδόσφαιρο. Και για να το καταλάβετε καλύτερα δέστε τον παραλογισμό του… συλλογισμού.

Οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού που θεωρούν σαν λογική εξήγηση την απουσία του Λέτο για την ήττα από την Λειβαδιά, θεωρούν ταυτόχρονα απόλυτα φυσιολογικό το να μπορούσε ο ΠΑΟΚ χωρίς Βιερίνια, Κοντρέρας, με πέντε απουσίες και άλλες τρεις αναγκαστικές στην διάρκεια του αγώνα, να χτυπήσει στα ίσα τον Ολυμπιακό και να του κόψει βαθμούς. Και αφήνουν μάλιστα και… υπονοούμενα, αν ο ΠΑΟΚ χτύπησε το παιχνίδι και όλα τα γλαφυρά.

Δηλαδή εμείς χωρίς Λέτο ήταν φυσιολογικό να μην μπορούμε να κερδίσουμε τον Λεβαδειακό, αλλά ο ΠΑΚ με εννιά απουσίες ήταν… αφύσικο να χάσει από τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να έγινε κάτι πονηρό. Καταλαβαίνουν οι φίλοι, πως εδώ δεν πρόκειται για ποδοσφαιρική λογική, αλλά για ένα επιχείρημα απλά, που μάλιστα το προσαρμόζουμε κατά το δοκούν, ανάλογα με το συμπέρασμα που θέλουμε να βγάλουμε.

Ακόμα. Μαύρη απελπισία εν όψει Ξάνθης, γιατί εκτός του Λέτο θα μας λείψει και ο Κουίνσι. Σημαντικές οπωσδήποτε απουσίες. Και μπορεί να αποδειχθούν και καθοριστικές. Συμφωνώ. Αλλά μέχρι εκεί φίλοι μου. Μέχρι εκεί. Όχι να προεξοφλούμε κιόλας ότι επειδή λείπουν οι συγκεκριμένοι, θα είναι… φυσιολογικό να μην κερδίσει ο Παναθηναϊκός την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Το μόνο που κάνει, είναι να στέλνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι τους υπόλοιπους που θα παίξουν, αφ’ ενός μεν μέσα στην μαύρη απογοήτευση και απελπισία και ταυτόχρονα χωρίς την παραμικρή αίσθηση απαίτησης από τον εαυτό τους, αφού και να μην κερ

Keywords
Τυχαία Θέματα