Μονόδρομος προς τον Νικολαϊδη

Η κατάσταση δείχνει απελπιστική. Εδωσαν χαρτζιλίκι στους υπαλλήλους αντί για δώρο Πάσχα. Δεν μπορούν να βρουν 100.000 ευρώ να κλείσουν την αδειοδότηση. Ολοι και όλα δείχνουν πως η διαδικασία για την ΑΕΚ οδηγεί μαθηματικά σε μια και μόνη επιλογή στο πρόσωπο του Ντέμη Νικολαϊδη...

Οσοι πίστεψαν πως η τιτάνια προσπάθεια της διοίκησης θα είχε αποτέλεσμα, θα πρέπει να απογοητεύθηκαν. Διότι, όσες πόρτες κι αν χτύπησε ο

Δημητρέλος, όσους διακανονισμούς κι αν έκανε, δεν μπόρεσε να βρει τα χρήματα που απαιτούνταν. Και τώρα, για λίγες χιλιάδες ευρώ, η ΑΕΚ κινδυνεύει ακόμα να ισχύσει η ποινή της για ετήσιο αποκλεισμό από την Ευρώπη. Τα σενάρια της πτώχευσης είναι πιο έντονα από ποτέ.

Η αίσθηση που έχω είναι πως ο Νικολαϊδης θα μπει στην εταιρεία. Είτε με τον κανονικό δρόμο, που θα περιλαμβάνει την εύρεση επιχειρηματιών που θα στελεχώσουν την προσπάθεια και τιθάσευση των οικονομικών, είτε με τον δύσκολο τρόπο που αφορά την ανακοίνωση της ανάγκης να περάσει η ομάδα από στενωπούς που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και ιστορίες για διάλυση και υποβιβασμό της ομάδας.

Το ζήτημα κατά την άποψη μου, βρίσκεται στον κόσμο της ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο θα αποδεχθεί τη προσπάθεια και η στήριξη που θα προσφέρει, θα κρίνει τα πάντα. Είναι σαφές, πως δίχως τη συμπαράσταση του κόσμου της, η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο Νικολαϊδης αναφέρεται στις κουβέντες του σε 20.000 διαρκείας. Αισιόδοξη πρόβλεψη με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες. Αλλά η απογοήτευση, μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές καταστάσεις απ' όσες πιστεύουμε σήμερα.
Καθοριστική για τη συνέχεια είναι και η εκπόνηση σχεδίου για το μέλλον της ΑΕΚ. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος, με ποδοσφαιρική γνώση και συγκεκριμένο πλάνο που θα τηρηθεί μέχρι κεραίας, να μαζευτεί η κατάσταση και η ΑΕΚ να βρει μονοπάτι για να βαδίσει. Με βάση στα νέα παιδιά, με εκμετάλλευση κάθε ταλέντου από την Ακαδημία της, με σκάουτινγκ που θα...σκοτώνει και θα σαρώνει τα πάντα στις μικρές ηλικίες.

Σας το έλεγα και πριν από λίγες εβδομάδες. Είναι πολύ νωπές ακόμα οι μνήμες από τη περίοδο Νικολαϊδη. Με καλές και κακές στιγμές. Επειδή το πρωτεύον όμως, είναι η σωτηρία της ΑΕΚ, το ζήτημα είναι να μπουν στην άκρη της μνήμης αυτά και να υπάρξει συσπείρωση μπροστά στον κοινό σκοπό. Περιθώρια για εγωισμούς δεν υπάρχουν και το ξεκαθάρισμα θα είναι προτιμότερο να συμβεί σε μια ΑΕΚ που θα υπάρχει, παρά πάνω από το πτώμα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα