Μόνος του απώλεσε το πλεονέκτημα

15:26 5/3/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι,

Ο Παναθηναϊκός για ακόμα μια φορά πέταξε το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Φερέιρα αφήνουν συστηματικά τα πρώτα 45 λεπτά να περνάνε λες και έχουν κάνει συμβόλαιο με τον Θεό πως θα σκοράρουν συνεχώς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός με το που τελείωσε το παιχνίδι κάθισε μπροστά στην κάμερα και μίλησε για τις άδειες εξέδρες, άφησε αιχμές για τη διαιτησία, υποστήριξε τους οπαδούς της ομάδας,

μίλησε για τα πάντα εκτός από το παιχνίδι.

Στο ίδιο τριπάκι μπήκαν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού στη χτεσινοβραδινή εκπομπή. Η αλήθεια, όμως, είναι πως την Κυριακή το απόγευμα ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα καθοριστικό παιχνίδι και οι παίκτες στο γήπεδο δεν ανταποκρίθηκαν.

Επαιξαν με έναν αντίπαλο που σίγουρα πήρε ανάσες από τη διακοπή, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει τρεξίματα και ενέργεια στο γήπεδο. Ο Μπόλονι άφησε εκτός ενδεκάδας τον Γεωργιάδη και η σύνθεση που είχε στον αγωνιστικό χώρο είχε ξεκάθαρη αδυναμία στις πλευρές. Πέρα του ότι στα δεξιά έπαιζε ο άπειρος Αποστολόπουλος και στην απέναντι πλευρά ο Λίνο έπαιρνε βοήθειες από τον βαρύ Νιμανί, δεν ήταν εύκολο να ντουμπλαριστούν μαρκαρίσματα ούτε από τον άξονα.

Οι Γκαρσία, Λάζαρ είχαν πολλούς παίκτες στον χώρο τους να επιτηρούν και δεν έχουν τα πνευμόνια να καλύπτουν και τις πλευρές. Η λογική λοιπόν έλεγε πως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να χτυπήσει στα άκρα, να πάρει αβαντάζ με τις προωθήσεις των μπακ και να σημαδέψει τον νεαρό και άπειρο Αποστολόπουλο.

Το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς ο Παναθηναϊκός να ψάξει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που του έδινε η μορφή του αγώνα. Η μοναδική ευκαιρία, η ατομική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου στο 41΄, όταν τραβήχτηκε στο πλάι και πέρασε από την έξω πλευρά του Αποστολόπουλου.

Αρκετοί θα σταθούν στην επιλογή του Πορτογάλου να χρησιμοποιήσει στην επίθεση τον Λάζαρο. Για μένα σε αυτήν τη θέση ο Λάζαρος μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα και του δίνεται η δυνατότητα και με τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός να μπορεί εύκολα να ξεκινά από το πλάι και να παίρνει τα μέτρα που χρειάζεται για να τελειώσει μια φάση.

Παίζοντας, μάλιστα, σαν τελευταίος παίκτης στην επίθεση θα είναι πολύ πιο εύκολο να τριπλάρει τον αντίπαλο μπακ, καθώς όταν βγαίνει στο πλάι θα παίρνει τη μπάλα πιο ψηλά, ο αντίπαλος θα φοβάται κίνηση του εξτρέμ, οπότε ο Χριστοδουλόπουλος θα έχει κενό χώρο από την πλευρά του τέρματος για να τελειώνει τις προσπάθειές του.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν ήταν πως ο Φερέιρα επέστρεψε σε σχήμα χωρίς καθαρό φορ, αλλά πως για ακόμα ένα παιχνίδι οι παίκτες του πέταξαν ένα ημίχρονο και για 45 λεπτά δεν είχαν ξεκάθαρη στόχευση.

Στο ημίχρονο ο Πορτογάλος τεχνικός έδρασε γρήγορα και έβαλε τον Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης, με σκοπό να κλείσει τον αντίπαλο στην εστία του.

Παράλληλα έβαλε τον Ζέκα μπροστά από τους Βιτόλο, Κατσουράνη και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να χτυπήσει στην αχίλλειο πτέρνα του αντιπάλου.

Αν δικαιούται για ένα λόγο να νιώθει άτυχος ο Πο

Keywords
Τυχαία Θέματα