Μόντι: «Απόφαση ευθύνης»

«Δε θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο να χρήματα των φορολογουμένων», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρώμης.

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητας της Ρώμης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

«Η κυβέρνησή μας καλείται να δράσει σε κατάσταση

εκτάκτου ανάγκης. Αναγκάσθηκε να ζητήσει θυσίες σε ένα σημαντικό φάσμα πολιτών. Κατά συνέπεια, τώρα που ο κίνδυνος δείχνει να απομακρύνεται δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να λάβουμε μια οικονομική δέσμευση που θα μπορούσε να βαρύνει με απρόβλεπτο τρόπο στις πλάτες της Ιταλίας».

Ο Μόντι έκανε λόγο για μια «απόφαση ευθύνης». Σύμφωνα με τον Ιταλό οικονομολόγο και πρωθυπουργό, «η χώρα δεν πρέπει να σταματήσει να θέτει σημαντικούς στόχους αφού μάλιστα η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί και στην ανάπτυξη, αλλά αυτή την στιγμή δεν θα ήταν ένδειξη συνέπειας να μπει η Ιταλία, σε μια τόσο δαπανηρή διαδικασία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο να χρήματα των φορολογουμένων».

Η μεγαλύτερη μερίδα του πολιτικού κόσμου δε φαίνεται να συμφωνεί με την απόφαση του Μόντι, με τον κεντροδεξιό δήμαρχο της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, να δηλώνει: «Ο κ. Μόντι εξέθεσε με μεγάλη σαφήνεια τις θέσεις του, αλλά εμείς συνεχίζουμε να διαφωνούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα