Μορφέσης: «Να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας τεχνική»

Μπορεί η Εθνική πόλο των γυναικών να μην έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις το φετινό καλοκαίρι από τη στιγμή που δεν εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως προβλέπεται ξεκούραση για τις πολίστριες του Γιώργου Μορφέση.

Το «γαλανόλευκο» αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (29/06) την πρώτη του συγκέντρωση, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να εστιάζει στη σημασία των συγκεκριμένων προπονήσεων.

«Πρόκειται για προπονήσεις 20 ημερών, που έχουν ως στόχο να μην έχουν τα κορίτσια πολύ μεγάλη αποχή από τις πισίνες, γιατί το να μείνεις τρεις μήνες έξω από το νερό είναι πολύς χρόνος. Επίσης, ένας ακόμη στόχος είναι να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην αγωνιστική μας τεχνική τα οποία τώρα που έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά», τόνισε αρχικά ο Μορφέσης, συμπληρώνοντας για τις νέες παρουσίες στην ομάδα:

«Η πόρτα της Εθνικής θα είναι πάντα ανοιχτή για τα κορίτσια που παίζουν σημαντικό ρόλο στα σωματεία τους, και δείχνουν ενδιαφέρον για τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με τα γαλανόλευκα. Είναι θέμα προσπάθειας δικιάς τους για να μπουν στην Εθνική, γιατί έχουμε ανεβάσει τον πήχη πλέον. Το επίπεδο έχει ανέβει και οι υποχρεώσεις μας έχουν διαφορετικό χαρακτήρα».

Όσο για το μέλλον; «Το σκεπτικό μας είναι να είμαστε κοντά στην πρώτη γραμμή. Έχουμε αυξήσει πολύ τις προσδοκίες ως Εθνική ομάδα, όπως ανέφερα και πριν, και στόχος μας είναι να πρωταγωνιστούμε στις μεγάλες διοργανώσεις», υπογράμμισε, καταλήγοντας για την πρώτη προπόνηση:

«Σε γενικές γραμμές, είπαμε πως απαιτείται προσπάθεια και συγκέντρωση στις προπονήσεις. Αυτό σημαίνει πως μια οδηγία που δώσαμε σήμερα, πρέπει να μείνει και στις μελλοντικές προπονήσεις. Το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι αυτό του συναγωνισμού και του ανταγωνισμού, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι».

Keywords
Τυχαία Θέματα