Ναδάλ: «Ενιωθα ότι δεν έχω τον έλεγχο των αγώνων μου»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais ο Ράφαελ Ναδάλ, παρότι είναι μόλις 25 ετών, μίλησε για την ψυχολογική κούραση της κορυφής αλλά και για τις φιλοδοξίες του για το 2012.

Χαρακτήρισε επίσης προβλέψιμο το παιχνίδι του και στάθηκε στις ήττες από τον Νόβακ Τζόκοβιτς: «Μετά από κάποια χρόνια, χάνεις λίγο απ'την έντασή σου. Η καθημερινή τριβή με τον ανταγωνισμό σε φθείρει. Πρακτικά, είχα επτά χρόνια

χωρίς ήττα απ'τους δύο κορυφαίους της κατάταξης και έτσι λειτουργεί το τένις. Πολλοί γράφουν με συναισθηματική αντίληψη και όχι με βάση τα γεγονότα. Είχα δύσκολες στιγμές, πολλά προβλήματα όμως κανέναν μεγάλο τραυματισμό».

Στον τομέα κίνητρο σχολίασε: «Πολλές φορές είχα το αίσθημα ότι δεν έχω τον έλεγχο των αγώνων μου».

Συγκεκριμένα για τον κακό του δαίμονα Νόβακ Τζόκοβιτς είπε: «Απέτυχα στο πρώτο μας παιχνίδι στο Indian Wells, εκεί όπου έπρεπε να κερδίσω γιατί είχα το παιχνίδι στα χέρια μου πολλές φορές. Σε κάποια στιγμή άρχισα να παίζω πολύ άσχημα. Αν είχα κερδίσει εκείνο το παιχνίδι, θα έπαιζα με περισσότερη αυτοπεποίθηση στα επόμενα. Στο Miami, έπαφα ηλίαση κι όμως πάλεψα μέχρι το τέλος. Έφτασα πολύ κοντά στη νίκη. Ο τελικός που με πείραξε περισσότερο, ήταν στη Ρώμη. Τι είχα κάνει λάθος;

Στο 3ο σετ του US Open, μπήκα μέσα στο court. Έπαιξα στα όριά μου και ώθησα στα όριά του τον Νόβακ. Μετά το ματς με τον Νταβίντ (Ναλμπαντιάν) είχα κράμπες. Αν ήμουνα καλός στο ξεκίνημα του 4ου σετ, θα είχε διαφορετική εξέλιξη το ματς. Και ο Νόβακ είχε αρχίσει να εξαντλείται».

Οι στόχοι του για το 2012 είναι ξεκάθαροι: «Πρέπει να μπω περισσότερο μέσα στο γήπεδο και να μην περιμένω το τι θα κάνει ο αντίπαλος. Πρέπει να συνηθίσω να παίζω επιθετικά. Από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, πρέπει να παίζω το καλύτερό μου τένις».

Keywords
Τυχαία Θέματα