Νέο… αίμα στην εθνική γυναικών ενόψει World League

14:08 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Νέα πρόσωπα κάλεσε ο Γιώργος Μορφέσης στην εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, ενόψει των προκριματικών αγώνων του World League στο Βόλο που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 13 Μαΐου.

Από τη 13άδα που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και στο προολυμπιακό της Τεργέστης ο ομοσπονδιακός προπονητής συμπεριέλαβε στη 18άδα μόνο τις επτά νεότερες πολίστριες Κούβδου, Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Ασημάκη, Ψούνη, Μανωλιουδάκη και Αβραμίδου, αφήνοντας εκτός τις Λιόση, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά και Μελιδόνη.

Από αυτές, μόνο οι δύο τελευταίες έχουν ξεκαθαρίσει ότι ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Μορφέσης αναμένεται στους αγώνες του Βόλου να δώσει ευκαιρίες σε αρκετές από τις πολίστριες που αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλήτριες Ευρώπης σε επίπεδο νεανίδων. Αναλυτικά οι 18 «εκλεκτές» του ομοσπονδιακού τεχνικού, οι οποίες θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 8/5 στο κολυμβητήριο του Πειραιά, είναι οι Έλενα Κούβδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Ελένη Γούλα (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ελένη Ξενάκη, Χριστίνα Κότσια, Ηλέκτρα Ψούνη, Άλκηστη Αβραμίδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Στεφανία Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Χαραλαμπίδου, Άλκηστη Μπενέκου, Αναστασία Καλαργυρού, Σταματίνα Κοντογιάννη, Κέλυ Μπίσμπα.

Η εθνική θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τη Ρωσία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Θα γίνουν μαζί και οι δύο γύροι (σύνολο έξι αγωνιστικές) και οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Χανγκτσού της Κίνας από τις 29/5 έως τις 3/6.

Keywords
Τυχαία Θέματα