Νίκησαν και το... λόμπι

Παρούσα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα είναι η Εθνική ομάδα ανσάμπλ καθώς δεν έχει χάσει διοργάνωση από το 2000.

Για την επιτυχία των Σταυρούλας Σαμαρά, Μαριάνθης Ζαφειρίου, Ελένης Δόικα, Βάσως Ζάχου, Αλεξίας Κυριαζή και Ευδοκίας Λουκάγκου στο προλυμπιακό του Λονδίνου ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης είπε:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, στις προπονήτριες

και σε όσους συμμετείχαν σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Η πρόκριση της ομάδας του ανσάμπλ αποτελεί ένα πραγματικό κατόρθωμα. Ήταν πολλοί αυτοί που δεν μας ήθελαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τα κορίτσια του ανσάμπλ, με το ταλέντο και το πείσμα τους, κατάφεραν να τους διαψεύσουν. Είναι κρίμα που δεν προκρίθηκε και η Βαρβάρα, η οποία επίσης έδωσε τον αγώνα της μέχρι το τέλος, μέσα σε αντίξοες συνθήκες».

Σχετικά με τα… λόμπι στο Λονδίνο είπε: «Οι βαθμολογίες ήταν εξαρχής απαράδεκτα χαμηλές. Μας υποχρέωσαν να κάνουμε τρεις ενστάσεις: Στο πρώτο όργανο της Φίλιου, το στεφάνι, καθώς και στα δύο προγράμματα του ανσάμπλ. Τις κερδίσαμε και τις τρεις. Η ελληνική γυμναστική πάλεψε καθαρά και ό,τι κατάφερε εδώ, το κατάφερε με το σπαθί της...».

Η Ελλάδα έχει ένα ολυμπιακό μετάλλιο, το χάλκινο στους Αγώνες του Σίδνεϊ. Στο Λονδίνο θα μετάσχουν τελικά οι Ιταλία, Ρωσία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Ιαπωνία, Γερμανία (προκρίθηκαν μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος), Ισπανία, Ουκρανία, Ισραήλ, Ελλάδα (μέσω του προολυμπιακού τουρνουά) Βρετανία (διοργανώτρια) ή Ελβετία (1η επιλαχούσα)ενώ μία θέση θα δοθεί με κριτήριο την ευρύτερη ηπειρωτική εκπροσώπηση (πιθανότατα στον Καναδά)

Keywords
Τυχαία Θέματα